Suna Erden

Son birkaç yıl içerisinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin radyoloji bölümü ile eczane bölümünde çalışan üç kişi arda arda kanser oldu 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin radyoloji bölümü ile eczane bölümünde panik yaşanıyor. Son üç yıl içerisinde radyoloji teknisyenin, radyoloji bölümünde kayıt tutan görevlinin ve eczanede çalışan personelin kanser hastalığına yakalanması ve yine eczanede çalışan başka bir görevlide ise şüpheli bulgular olması herkesi tedirgin ediyor. Hastane içerisinde eczane ve radyoloji bölümü yan yana olması ve her iki bölümde çalışanların kanser hastalığına yakalanması bu kadarı da tesadüf olamaz dedirtiyor. 

ENDİŞE İÇİNDELER 

Çalışanların iddiasına göre, bunun sebebi 2009 yılında radyoloji bölümünde meydana gelen çökmenin iyi tamir edilmemesi olarak değerlendiriliyor. Star Kıbrıs’a konuşan ancak ismini vermek istemeyen bir çalışan, 2009 yılında yaşanan selden dolayı radyoloji bölümünde çökme olduğunu ifade ederek, “ Çökme tamir edildi ancak tam olarak onarıldığını düşünmüyoruz. Çünkü o tarihten itibaren radyoloji teknisyeni, orada çalışan görevli ve hemen bitişiğindeki eczaneden çalışan personel onkoloji hastası oldu. Eczanede çalışan bir kişide ise şüpheli bulgulara rastlandı. Biz çalışanlar olarak çökme sonucu röntgen ışınlarının dışarıya sızdığını düşünüyoruz. Defalarca ölçüm yapılması ve olumsuz bir değer çıkması durumunda yerlerimizin değiştirilmesini talep ettik. Ancak hastane yetkilileri, ışın sızması olayının mümkün olmadığını ifade ederek, ölçüm yapılması talebimizi yerine getirmediler. Bu iki bölümde çalışanların arda arda kanser olması tesadüf olamaz. Kaldı ki, dünyanın bazı ülkelerinde röntgen sağlığı zararlı bulunduğu gerekçesi ile kaldırıldı. Yetkililerden talep ettiğimiz radyoloji ve eczane bölümünde ölçüm yapılmasını istiyoruz. Çünkü hepimiz tedirgin ve huzursuzuz” şeklinde açıklamalar yaptı. Hastane çalışanı, “dedikleri gibi olumsuz bir durum yoksa en azından içimiz rahatlar. Bu durumda herkes endişe içinde, yetkililer bunu çözmeli” dedi.