Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)  Sendikal Platform’un aldığı karar uyarınca bugün 09.00-12.00 saatleri arasında Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastenesi ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 09.00-12.00 saatleri arasında  grevde olacak.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, grevin poliklinik hizmetleri ile sınırlı olacağını belirterek, acil olan operasyonlar, acil servis hizmetleri ve servis hizmetlerinin süreceğini kaydetti.

Bugün Değirmenlik Girne dağ yolundaki kazada yaralananların bazılarının operasyonlarının yapılacağını kaydeden Usar, şu ifadeleri kullandı:
“Hekimlerimiz yararlılarımızın başında olacaktır. Kazada yararlanan evlatlarımızın ve yurttaşlarımızın iyileşme süreçlerinin hızlanması için elden gelen yapılacaktır. Ancak Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, insan yaşamını değersizleştiren düzene karşı eylemini gerçekleştirecek, yurttaşların yaşam hakkını koruyan, yücelten, özgür, demokratik bir düzene ulaşana kadar mücadelesini sürdürecektir”.

Açıklamada çocuklarını, yaşlılarını, engellilerini, hastalarını koruyamayan devletin devlet olmadığını belirten Usar, uygar bir ülkede, gerçek bir devlet, Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni uygulayacağını kaydederek, maddelerini sıraladı.

Usar, ” Fidanlarımızı yitirdik, yüreklerimiz onulmaz acılar içinde yanıyor.

Bu ülkede yaşayan çocukların, engellilerin, yaşlıların, hastaların ve tüm yurttaşların gerçek ihtiyaçlarını gözetmeyen, gerekçesiz kararları dayatan, denetim nedir bilmeyenlerden hesap sormak, yaşam ve yaşatmak için var olan biz hekimlerin boynunun borcudur” dedi.