Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki tadilat bir türlü tamamlanamadı. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan hastane palyatif tedbirlerle ayakta tutulmaya çalışılırken, mağdur olan yine hastalar oluyor.

Tadilatla tedavi bir arada

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden, ameliyattan çıkan veya ameliyat için hazırlanan hastalar, tadilatın devam ettiği koğuşlarda yatırılıyor.

Klimalar da çalışmıyor

Elektrik sistemi de çöktüğü için ameliyattan çıkan hastalar, ailelerinin evden getirdiği vantilatörlerle bir nebze serinlemeye çalışıyor.

hastane1.jpg

İnşaat gürültüsü her yerde

Şifa bulmak için hastanede bulunan hastalar, her yerde devam eden tadilat nedeniyle adeta inşaatın ortasında kalmış gibi. İzmirilyor  sesleri hastaların inlemeleri ile karışıyor.

Hijyen kalmadı

Ameliyatlı hastaların bulunduğu koğuşlarda, sökülen elektrik ve soğurtma sistemi parçaları taşınırken, ortamda hijyenden eser kalmadı. İşçiler çalışabilmek için inşaatta kullanılan uzatma kablolarını koğuşlara çekmek zorunda kalıyor.

Lağımlar açığa akıyor

Hastaların yattığı koğuşların dışındaki manzara ise daha vahim, Bir koğuşun penceresinin hemen altında patlak bir boru nedeniyle tuvalet atıkları açığa akıyor.