Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 27 yaşındaki Deniz Hakan Özçınar’ın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözetim altındayken hayatını kaybetmesinin araştırılması gereken bir konu olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dentaş, Özçınar’ın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinin, uyuşturucu illetine bulaşan gençlerin içinde bulunduğu buhranı bir kez daha gün yüzüne çıkardığını belirtti.

27 yaşındaki gencin ölüm haberini alır almaz hastaneyi arayarak, otopsiyi yapan doktordan bilgi aldığını belirten Deniz Hakan Özçınar’ın, Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın damadı merhum Urcan Vangöl’ün yanında, çocuğuyla birlikte büyümüş, çok çalışkan ve ekmeğini taştan çıkaran birisi olduğunu ifade etti.

“REHABİLİTASYON VE TEDAVİ MERKEZLERİNİN OLUŞMASI İÇİN GEREKEN YAPILMALI”

Serdar Denktaş, uyuşturucuyla mücadele konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Gençlerin uyuşturucu batağına sürüklenmesi ve göz göre göre hayatlarını kaybetmesine izin vermelerinin mümkün olmadığının altını çizen Denktaş, bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için ilgili tasarının yasallaşması ve aynı zamanda Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin oluşumu için de gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

Denktaş, bu anlamda Bakanlar Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait önergenin var olduğunu belirtti.

“YETERLİ UZMAN YOKSA, ÖZEL-KAMU İŞBİRLİĞİ SAĞLANABİLİR”

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Denktaş, yeterli uzman konusunda sıkıntıların tespit edilerek, gerekirse Türkiye’den bu desteğin sağlanmasının zaruri olduğunu kaydetti.

Denktaş, “Kendi personelimizi yetiştirinceye kadar özel-kamu arasında işbirliği sağlanabilir. Bir defa kullanan, ilk defa deneyen, çok bağımlı olmayan dediğimiz gençler de cezaevi yerine, tedavi olup, normal hayatına dönebileceği merkezlere gönderilebilir” dedi.