Gazimağusa Hastanesi'nde bir vatandaşın 11 Aralık tarihinde çekilen tomografi ve emarında tümöre rastlanmasına karşın, 15 Aralık tarihinde tümörün iyi mi yoksa kötü huylu mu olduğu kanısına varılmasını sağlayacak tomografi raporu sonucu hala daha açıklanmadı.

Sağlıkta yaşanan hata ve sorunlar vatandaşın tepki göstertmesine neden oluyor.

Gazimağusa Hastanesi'nde başında tümör olduğu tespit edilen isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş 11 Aralık tarihinde başının emar ve tomografisinin çekildiğini ancak emar sonucunun bildirilmesine karşın tomografi sonucunun umursamazlık nedeni ile bu güne kadar kendisine bildirilmediğini öne sürdü.

İYİ VEYA KÖTÜ HUYLU OLDUĞU TOMOGRAFİDE BELLİ OLACAK

Emarda başında tümör olduğu belirlenen vatandaş, doktorların kesin sonuç için tomografi sonuçlarının da alınması gerektiğini tümörün iyi veya kötü huylu olduğu tomografiden sonra belli olacağı açıklamasına karşın, bu konudaki umursamaz tutumlarına tepki gösterdi.

TOMOGRAFİ LEFKOŞA’DA OKUNACAK

Hastanede başlaması muhtemel tedavisi nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, AS TV’de yayınlanan 'Akşam Üzeri' programına gönderdiği mesajda, "Başımda kitle olduğu şüphesi ile 11 Aralık’ta Gazimağusa Hastanesi'nde başımın emar ve tomografisi çekildi. Bana 15 Aralık tarihinde sonuçları vereceğiz dendi. Ancak 15 Aralık tarihinde yalnız emar raporunun sonucu verilerek başımda kitle olduğunun tespit edildiği söylendi. Ancak Tomografinin okunmasının Mağusa’da yapılmadığı bu sonuçların Lefkoşa’da yapılacak tetkik ve incelemeden sonra kesin bir bulguya dönüşeceği bana söylendi." dedi.

TÜMÖR VAR AMA...

Aynı vatandaş açıklamasına devamla, "Bu güne kadar tomografi sonucu bana bildirilmedi. Başımda bir kitle olduğu ancak bunun kötü mü yoksa iyi huylu tümör olduğu henüz belli değil. Ailede başındaki tümör nedeni ile ölenler var. Amcam 2005 yılında check-up olmuş ve sağlık kontrolünden geçmişti. Sağlık kontrolünden geçtikten 1 ay sonra başında tümör olduğu görüldü. Doktorlar bir ay ömrün kaldı derken o ülke dışına giderek tedavi gördü. Tedaviden sonra 5 yıl daha yaşadı ondan sonra kanserden öldü." ifadesinde bulundu.

BİR RAPORUN HAZIRLANMASI BU KADAR ZOR MU?

"Şimdi benim başımdaki kitleye de operasyon yapılması lazım. Ama çekilen tomografi sonucu henüz verilmedi. Acil olan bu durumun ya aciliyeti olmasaydı bu sonuç bir sene sonra mı çıkacaktı?" açıklamasında bulunan vatandaş, "Tomografinin Lefkoşa’da okunup raporunun hazırlanması bu kadar zor mu?" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Kıbrıs Sözcü