Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Bafra köyünde yaklaşık bir  ay önce 8 yaşındaki M.K.E’ yi marketten eve dönerken, kolundan tuttuğu ve köy camiinin  kadınlar tuvaletinde soyup yere yatırdıktan sonra cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.Y, isimli gencin soruşturması sürüyor.

Mahkemeye olayı aktaran Ziyamet Polis Karakolunda görevli polis çavuşu Erdal Bal, zanlının 28 Ekim 2014 tarihinde Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde muayene ettirildiğini ve buradan zanlı hakkında cezai ehliyeti olup olmadığına dair sonucun henüz gelmediğini söyledi. Soruşturma kapsamında 8 ayrı kişinin ifadelerine başvurulduğunu anlatan Bal, zanlının Yargılanacağı suçun 6 yıla kadar hapislik öngören bir suç olduğunu belirterek,  soruşturmanın selameti açısındamn zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bal, savcı Ayşe Kaymak’ ın sorusu üzerine zanlının benzer sabıkası olduğunu aktardı. Savcı Ayşe Kaymak talep edilen süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.Zanlının da tutukluluk süresine itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.