BRT’de Yeni Gün Haber’in konuğu olan Sağlık Bakanı Salih İzbul, Genel Sağlık Sigortası, Döner Sermaye ve Performans Sistemi’nin yürürlüğe girmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan İzbul, Genel Sağlık Sigortası üzerindeki çalışmaların tamamlandığını ve Cumhuriyet Meclisi’ne gönderileceğini söyledi.

Genel Sağlık Sigortası’ndaki amacın, sağlığı sisteme kavuşturmak ve tam gün hizmetini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan İzbul, tam gün çalışacak hekimleri maddi açıdan rahatlatabilmek, layık oldukları ücretleri almalarını sağlamak gayesinde olduklarını kaydetti.

İkinci iş yasağı konusuna ve serbest çalışan hekimlerin Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı hakkında açılan davaya da değinen Bakan İzbul, sağlıkta bir geçiş süresi gerektiğini dile getirdi.

Yapılacak yeni reform çalışmalarıyla sağlık çalışanlarının maaş ve ücretlerinin tatmin edici bir konuma geleceğini söyleyen İzbul, “Sağlıkta çalışanların döner sermaye ve nöbetten alacakları para tatmin edecek noktada olacaktır. Öngörümüz maaşların 10-15 bin Türk Lirası olmasıdır” dedi.

İzbul, sağlık çalışanlarının kamu görevlilerinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, bu yönde hükümet ile hem fikir olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Salih İzbul,“sağlık çalışanlarının normal kamu görevlerinden ayrı değerlendirilmesini istiyoruz. Bu yönde hükümet ile benim aramda sorun yok. Mantıklı olan da zaten budur” şeklinde konuştu.

Sistemle birlikte kaçak iş gücünün, kayıt altına alınacağını ifade eden İzbul, hastanelerde tam gün hizmetin başlayacağına da dikkat çekti.

Salih İzbul, “Doktorlara tam günün dışında hastanede özel hasta bakma hakkı da vereceğiz, bu sistemle mesai saatleri dışında randevu verip hasta bakılabilecek bu yöndeki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.