Evrensel Hasta Hakları Derneği (EHHD), “Hastanın Sesi” Projesi kapsamında hasta hakları savunuculuğu ve sivil katılım eğitimleri düzenliyor.

Eğitimlerden ilki 31 Mart Cuma günü Lefke Belediyesi ile iş birliğiyle Lefke halkına yönelik gerçekleştirilecek.

Evrensel Hasta Hakları Derneği’nden verilen bilgiye göre, eğitimler hasta ve hasta yakınlarını, haklarını savunmak ve haklarını aramak konusunda bilgilendirmeyi ve toplumu bu alanda aktifleştirmeyi hedefliyor.

İlki Lefke’de gerçekleştirilecek eğitimler herhangi bir hastalığın tanısı, tedavisi ve takibi sırasında kişinin sahip olduğu hakları ve bu haklardan mahrum bırakıldığı takdirde hasta ve hasta yakınlarının nasıl harekete geçebileceğini öğretmeyi amaçlıyor.

2016’da Evrensel Hasta Hakları Derneği’nin (EHHD) yürüttüğü araştırmada, Kıbrıs Türk toplumunun sağlıkla ilgili birçok haksızlıkla karşılaşmasına rağmen bu konuda harekete geçmekte tereddüt ettiği sonucu elde edilmişti.

Bu nedenle eğitimlerin halkı bu konuda bilinçlendirerek, savunuculuk becerilerini geliştirmeyi ve sadece hasta hakları değil herhangi bir hak ihlali karşısında neler yapılabileceğini, hasta hakları ve insan haklarını da içererek öğretmeyi amaçlıyor.

Farklı bölgelerde bir veya yarım gün sürecek eğitimlere konuyla ilgilenen tüm bireyler, sosyal ve sağlık dernekleri üyelerinin davetli olduğu belirtilirken, tüm katılımcılara eğitim sonunda sertifika verileceği de kaydedildi.

Lefke’deki eğitim cuma günü saat 10.00-14.00 arası  Lefke Belediyesi konferans salonunda yapılacak.

Eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi 0392 2288337 numaralı telefondan Beran Dağtaş’a ulaşılarak elde edilebiliyor.

Evrensel Hasta Hakları Derneği 14 temel hasta hakkının korunması için tedavi hakkından mahrum bırakılan bireylerin yanında olduğunu bir kez daha ifade ederek,  HIV pozitif bireylerin hiçbir mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemlerin alınmasına katkı yapmaya hazır olduğunu da yineledi.