Evrensel Hasta Hakları Derneği (EHHD), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve İtalyan proje ortağı Aktif Yurttaşlık Ağı (Active Citizenship Network) ile birlikte yürüteceği “Hastanın Sesi” projesinin tanıtımı için 19 Nisan, Salı günü saat 17:00’de Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde açılış etkinliği düzenliyor.

Kıbrıs Türk toplumundaki hasta hakları ihlallerinin azaltılması, hastaların onur ve kişilik bütünlüğünün temel insan haklarına uygun olarak korunması ve Kıbrıs Türk toplumundaki hastaların yaşam kalitelerinin geliştirilmesini amaçlayan proje, hastaların sesini duyurmayı hedefliyor.

AVRUPA HASTA HAKLARI BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ FARKINDALIK YARATMAK

Hastaları, evrensel hasta hakları konusunda bilgilendirerek, bu spesifik hakların toplumda da korunması için öncülük etmeyi hedefleyen proje, Avrupa Hasta Hakları Bildirgesi’nde yer alan hasta hakları konusunda farkındalık yaratarak toplumu bilinçlendirmek için bir dizi aktivite gerçekleştirmeyi planlıyor.

İMGE

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, “Hastanın Sesi” Projesi’nin, aslında herkesin sesinin sağlık sisteminde etkin olması için bir fırsat olduğunu belirterek, “Toplumumuzda hasta haklarının bilinmesi, talep edilmesi, sağlıkla ilgili yasal çerçevenin gerekleri ve sağlık idaresindeki uygulamaların gelişimi için paydaşlarla güçlü bir diyaloğa ve işbirliğine ihtiyaç olduğu Sağlık Çalıştayı raporlarındadır. Toplumumuzda bu yönde ihtiyaç duyulan değişimi yaratmak için tüm paydaşları işbirliğine davet ederiz” dedi.

VOTTA

Aktif Yurttaşlık Ağı Direktörü Mariano Votta ise, "Sivil toplum kuruluşları ve hasta örgütleri ile işbirliği içinde Aktif Yurttaşlık Ağı (Active Citizenship Network) olarak Avrupa standardları çerçevesinde hasta haklarının korunmasını güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını” ifade ederek, aynı zamanda, Aktif Yurttaşlık Ağı olarak güçlenmiş hastaların ve onların bağlı bulundukları örgütlerin değerli kaynaklar olduklarına inandıklarını söyledi.

Votta, başta tüm sağlık örgütleri, medya mensupları ve ilgili paydaşlar olmak üzere konuya ilgi duyan herkesi açılış etkinliğine davet etti.