Gül Çakır

Ada TV’de yayınlanan Gündeme Bakış programının konuğu olan Hasan Hastürer, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in bir müteahhitin kendisi yoluyla tehdit ettiği sözlerine açıklık getirdi. 

Gazeteci Hasan Hastürer konuk olduğu Gündeme Bakış programında hakkında yöneltilen iddialara yanıt vererek İsmet Akim’in “huzurunuzu bozacak” sözleri konusunda yorumlarda bulundu. Hastürer konuşmasında şunları kaydetti; 

“Bir olaya muhalif olduğunuz ve farklı bir duruş sergilediğiniz zaman sizi o konudan değil farklı nedenlerle eleştirirler. 2000’li yıllarda böyle eleştirilerin siyasi tarafı daha ağırdı. Bu kez bir siyasi tarafı yok. Burada bir tekerleğe biz çomak soktuk. Basit sorular sordum. Kıb-Tek’te ihale kazananla ihale kararı verenler arasında bir alış veriş var mı? Bu alışveriş derken hibe midir ticaret midir nedir diye sordum.” 

“KIB-TEK’İN İÇİNDEN ARAŞTIRDIM” 

Sorduğu sorularda hem Kıb-Tek’in hem de kamunun yararı olduğunu savunan Hasan Hastürer, mağdur olan herhangi bir firma varsa mahkemeye gidip itiraz etmesinin gerektiğini söyledi. Kıb-Tek Yönetim Kurulu Genel Başkanı İsmet Akim’in konuşmasından sonra kendisini programına davet ettiğini belirten Hastürer, Akim’in gelmediğini dile getirdi. 

Kıb-Tek’in bir yasası, bir tüzüğü olmadığı hakkında soru sorduğunu savunan Hastürer, sorduğum soruların içi boş ise huzurun da bozulmayacağını kaydetti. Hastürer bu olayı bir örnekle açıklayarak şunları kaydetti; 
“Yakıt ihalesi bitti ve birileri sözleşmenin imzalanmadığını söyledi. 

Kıb-Tek’in içinden araştırdım. Sözleşme imzalandı ve teminat yatırıldı. Gemi birkaç gündür buralarda duruyor. İlk parti yakıt da geldi. Ben bunu öğrendim ama yazmadım. Ama bu sorularıma bir cevap vermedi. Dahası; “haklısın” dediler. Bir iş adamının bana belge verdiği söyleniyor. Verdiyse de verdi.” 

“YAZARSANIZ ADAM GİBİ YAZARSINIZ” 

Hasan Hastürer, aldığı belgeyle alakalı çok bir şey yazmadığını, en önemlisi sorduğu net soruların olduğunu dile getirirken, bir yönetim kurulu üyesine kızıp da toplantıya çağırmamak gibi bir durum olmayacağını kaydetti. 

İsmet Akim’in uzun uzun konuşmasına rağmen konuşmalarının içinde sorduğu sorulara bir yanıt alamadığını da ifade etti. Ve şunları kaydetti; 
“Ben bu süreci sokakta bulmadım. Yıllardır işimi topluma dönük yaptım. Hastürer buradan para elde ediyor dediler. Örtülü konuşuyorsunuz. Çıkıp budur belgesi de budur deyiniz. Bunlar benim için sürpriz değildir. Ben size çantamı arabadan getirirsem her gün ses çıkaracak haberler yaparsınız. Yolsuzluk yok belki ama usulsüzlük var. Bunları konuşmayalım mı? Ben soru sorarım, kimsenin kişilik haklarına da saldırmam. Bu kurum devlete ve topluma ait bir kurumdur. Yazarsanız adam gibi yazarsınız. Arkasına geçip yazarsınız. Benim hiç veremeyeceğim bir hesabım yok.” 

İsmet Akim’i, Kıb-Tek ihalelerine kendisinin de katıldığını iddia ettiğini belirten Hastürer, kendisinin hiçbir şirkette hissesi olmadığına dair bilgiyi Şirketler Mukayitliği’nden alabileceğini söyledi.