Hatay'da kalça bölgesinden yapışık ikiz erkek bebekleri dünyaya geldi. Merkez Defne ilçesinde yaşayan 5 yıllık evli Miyase (42) ve Fuat Çakırkaya (42) çifti, tüp bebek tedavisi sonrasında bebek sahibi olacaklarını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Doğuma bir ay kala ise ikizlerin kalça kısmından yapışık doğacağını öğrenen aile büyük şaşkınlık yaşadı.

İkizler, yaklaşık 4 gün önce Antakya'daki özel bir hastanede 6 kilo 50 gram olarak dünyaya geldi. Anne Çakırkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle evlat sahibi olmak için 4 yıl beklediklerini söyledi. En son denedikleri tüp bebek aşılamasında başarılı olduklarını belirten Çakırkaya, şöyle devam etti:

"Çok şükür bebeğimiz oldu. Bebeklerin genel sağlık durumları iyi, sadece kalça tarafında bir yapışma var. Gördüğümüzde çok şaşırdık, hatta biz kız bekliyorduk sürpriz olarak erkek geldiler. İkisini aynı anda kucağıma almak çok güzel bir duygu, Allah herkese tattırsın, yalnız çok zorlanıyorum çünkü ikisini aynı anda kucağıma almak zorundayım."

Anne olarak en büyük hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Çakırkaya, "Allah herkese nasip etsin, şimdi tek hayalim var o da onları ayrı bir şekilde evimize götürebilmek" diye konuştu.

15215_447422.jpg

EVLATLARINI BİR AN ÖNCE KUCAĞINA ALMAK İSTİYOR

Baba Çakırkaya ise bebek hasretinin son bulmasının mutluluğunu yaşarken oğullarının yapışık olarak dünyaya gelmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Doktorların ikizlerini küçük bir operasyonla ayrılabileceğini kendisiyle paylaştığını belirten Çakırkaya, ancak tek makat doğan oğullarının operasyonunun zorlu ve masraflı geçeceğini ifade etti. Çakırkaya, şöyle konuştu:

"Bu az bir görülen bir vakaymış. Biz de bilmiyoruz, başımızdan vurulmuş gibiyiz. Bir yandan bebekleri görünce çok sevindim, çok mutlu oldum ama yapışık olduklarından dolayı canım çok sıkıldı. Kucağıma daha alamadım, çünkü titriyorum, alamıyorum, çocuklarımı daha alamadım koynuma. Koklamak istiyorum ama yapamıyorum, ellerim titriyor. Allah kimsenin başına getirmesin."

15215_447421.jpg

"İKİSİ DE GAYET SAĞLIKLI"

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Rasim Kamacı ise yapışık ikiz doğumunun milyonda bir görüldüğünü dile getirdi. Bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak tek makat dünyaya geldiğini aktaran Kamacı, şunları kaydetti:

"İkisinin toplam ağırlığı 6 kilo 50 gram civarındaydı. Herhangi bir sorun yaşamadık, ikisi de gayet sağlıklı doğdu. Yalnız kalça tarafından yapışık oldukları saptandı, diğer fiziksel muayenelerde, kalp, akciğer ve EKO'sunda, bağırsak, kafa ve el ayak sisteminde herhangi bir probleme rastlamadık.

Tek sorun kalça tarafı yapışık, siyam ikizi şeklinde, her ikisi de erkek çocuk, ikisinin de genital organları mevcut, yalnız birinde çift yumurta, ikinci doğan da ise tek yumurta var. Bununla beraber çocukların tek anüsü var, dışkı tek kanaldan sağlanıyor."

Bebekleri doğar doğmaz yakın takibe aldıklarını belirten Kamacı, "Çocuk cerrahlarıyla görüştük. Bebeklerin ayrılması için yapılacak operasyonun bebekler en az 6 aylıkken gerçekleşebilecek. Herhangi bir problem olmayacak ama bu tedavi bittikten sonra operasyon olmaları gerekiyor. MR'dan sonra tüm organlarının nerede yapıştığı ve nerede sonlandığı üzerine bir karara varacağız." ifadesini kullandı. Kamacı, anneye siyam ikizlerine nasıl bakılacağı hakkında eğitim verdiklerini ve eğitimin ardından aileyi taburcu edeceklerini sözlerini ekledi.

15215_447420.jpg