Sendika Başkanı Cem Kapısız, yaptığı açıklamada, birçok olumsuz etki ve siyasilerin politik tavırlarına rağmen, hava trafik kontrol hizmetlerini dünyadaki benzerleri ile aynı kaliteye taşımak için mücadele ettiklerini savunarak, “gelinen noktada havacılık sektöründeki anahtar meslek olan kontrolörlük ayaklar altına alınmış, meslek onuru çiğnenmiş mesleğin hakkı emekçilerine inatla iade edilmemiştir” iddiasında bulundu.

Yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını, grev yasaklarıyla belirsiz zeminlere itildiğini savunan Kapısız, “Kendini emekçinin hükümeti olarak niteleyen bir hükümet için bir iş yerinde defalarca aynı durum üzerine grev yapılması ve verilen haklı mücadelenin grev yasaklarıyla bastırılıp ardından somut adım atılmaması utanç verici ve talihsiz bir olaydır” görüşünü öne sürdü.

Sivil havacılıkta altı aya yakın bir süredir terfiler ilan edilmesine rağmen, sınavların ısrarla yapılmadığını ileri süren Kapısız, yasalarda yapılması gereken düzenlemeleri sendikanın taslak halinde hazırlayıp sunmasına ve ilgili bakanlıkça kabul görmesine rağmen, ileriye yönelik elle tutulur hiçbir gelişme olmadığını savundu.

Yıllardır personel eksikliği için münhal açılmasını ve havacılık tazminatlarının ödenmesini beklediklerine işaret eden Kapısız, bu durumun artık son bulması gerektiğini kaydetti.

Kapısız, “Her şey olup bittikten sonra mücadele edip üstüne üstlük grev yasakları ile anayasal haklarımızın gaspına göz yummayacağız. Aynı duyarsızlık devam ettiği sürece grevlerin de ardı arkası kesilmeyecektir. Grev evrensel bir haktır” dedi.