Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, sorunlarını aktarmak amacıyla, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da hazır bulundu.

KAPISIZ

Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri SendikasıBaşkanı Cem Kapısız ziyarette yaptığı konuşmada, Bakan Denktaş’a hava trafik kontrolörlerinin sorunlarını ve taleplerini aktardı.

Kapısız, Hava Trafik Kontrolörlerinin Hizmet sınıfının değiştirilmesi, buna bağlı olarak yaptıkları işin önemli ve havacılıktaki kilit pozisyonu göz önünde tutularak, Mesleki ve Teknik Hizmetler Sınıfının üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıfına dâhil edilmesi ve de mesleğe giriş niteliklerinin üniversite mezuniyeti olacak şekilde yeniden şekillenmesi, ayrıca mevcut personelin bu yeni sınıfa girebilmesi için hakları geriye götürülmeyecek şekilde düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

“Yurtdışı ödeneklerinin arttırılması, I. Derece Hava Trafik Kontrolörü terfilerinin bir an önce açılması ile SMART binasındaki sağlıksız koşullarının derhal ortadan kaldırılması” gibi taleplerini de dile getiren Kapısız,  geçmiş hükümetlerle sorunlarını çözemediklerini ancak mevcut hükümetten umutlu olmayı dilediklerini ifade etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, haklı taleplerin çözümü için daima iyi niyetli adımlar attıklarına dikkati çekerek, hava trafik kontrolörlerinin sorunlarının asgariye inmesi için işbirliği içinde çalışılacağını kaydetti.