Havadis Gazetesi kuruluşunun 7’nci yıldönümünü Girne’de resepsiyonla kutladı.

Oscar Resort Otel’de yer alan kutlamada, Havadis Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmalarının ardından 7’nci yıl pastası kesildi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Akıncı yanında Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Ömer Kalyoncu, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasi partileri temsilcileri, kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile medya mensupları, gazete çalışanları ile davetliler katıldı.

DÜZGÜN: “OKUYUCU İLE HALKIMIZA LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Havadis Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün gecede yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk basınında sadece 7 yıldan beri bulunan Havadis’in diğer 70-80 yıllık gazetelerin yanında genç, hatta bebek sayılabileceğini, ancak çalışanlarının uzun zamandan beri gazetecilik mesleğinin içinde olan kişilerden oluştuğunu anlattı.

Gazete okuyucularının  “çok iyi gidiyor, doğru yoldasınız” şeklinde sürekli kendilerini teşvik ettiğini vurgulayan Düzgün, okuyucu ile halka layık olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kıbrıslı Türk ve Rumlar yanında Kıbrıs dışındaki diğer kesimleri de etkileyen bir yönü olan Havadis’in özel bir misyonu bulunduğunu ve Kıbrıs sorunuyla ilgili yürütülen görüşme sürecini desteklediğini ifade eden Düzgün, müzakere sürecinin başarıya ulaşmasını istediklerini vurguladı.

Yakın gelecekte önemli gelişmelerin olabileceğini belirten Düzgün, Havadis’in bu süreçte Cumhurbaşkanı Akıncı ile Kıbrıs Türk halkının haklı çıkarlarının yanında olacağını kaydetti.

1455567259.jpg

AKINCI: “KIBRIS TÜRK HALKININ ÇOK SESLİLİĞİ VE DEMOKRATİK ÇOĞULCU KÜLTÜRÜNE CİDDİ KATKILAR YAPTI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 7 yıllık süre uzun sayılmasa da  Havadis’in realist, Kıbrıs Türk halkının çok sesliliği ve demokratik çoğulcu kültürüne çok ciddi katkılar yaptığını vurguladı.

Gazetenin misyonuna devam edeceğine olan inancını belirten Akıncı, Havadis ailesine  bundan sonraki yayın hayatında başarılar diledi.

“4 BAŞLIKTA CİDDİ İLERLEME SAĞLANDI”

Kıbrıs sorununda önemli bir sürecin içinde olunduğunu da dile getiren Akıncı, Kıbrıs’ta yıllardır beklenen bir sonuca 2016 yılında ulaşılabileceğini kaydetti.

Akıncı, şunları ifade etti:

“Yapılan çalışmalar elimizde umut duyabileceğimiz verilerin birikmesine neden olmuştur. Gerçi daha üzerine eğileceğimiz toprak, garantiler, güvenlik gibi önemli başlıklar var ama 4 başlıkta gerçekten ciddi ilerlemeler sağlandı. Temennim ve temenniden de öte aslında çabam Kıbrıs’ta gönül huzuru içerisinde, her iki toplumun da hazmedebileceği, ‘evet, biz bununla geleceğe yürüyebileceğiz’ diyebileceği, her iki toplumun da içine sinecek, gönül huzuru içinde ‘evet’ oyu verebileceği bir anlaşmayı sizlerin önüne sunabilmektir. Çabamız bu doğrultuda olacak, çünkü yeniden bir evet, bir hayır sonucu yaşamak istemiyoruz. Bunun bize bir yararı yok. İki evet’i sağlamaktır zor olan ama bu zoru başarmak için de tüm gücümüz ile uğraşmaktayız, uğraşmaya da devam edeceğiz. Havadis’in bu konuda bugüne dek yaptıkları takdire şayandır. Kıbrıs Türk halkına çözüm doğrultusunda abartıya kaçmadan ama gerçekleri aktaran ve gerçekçi bir çözümün yanında duran çizgisi bizim ihtiyacımız olan bir çizgidir. Havadis bunu yapıyor, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini Genel Yayın Yönetmeni söyledi. Kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını diliyorum.”

1455567179.jpg

1455567221.jpg