12 Şubat 2016 tarihinde Havadis Gazetesi’nde yayınlanan Ahmet Okan’ın yazısı nedeniyle bir grup, dün Havadis Gazetesi önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu.

Dün saat 15:00 sularında Havadis Gazetesi önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, basın açıklamasında bulunarak dağıldı.

Grup protesto gösterisinde basın açıklamasının okunmasının ardından “ya Allah bismillah Allahu ekber” sloganları atarak gazete önünden ayrıldı.

Eylemcilerin taşıdığı pankartlarda ise şu sloganlar yazılıydı: İnsanı insandan ayıran insan değildir, soyumuz bir dinimiz bir dilimiz bir bu ayrım niye?, Havadis kime hizmet ediyorsun?, Kıbrıslı Türkiyeli ortak tepki, Gavur bu gadar sövmez”

20 kişilik grup adına açıklama yapan Buray Büsküvütçü, şunları iddia etti: Havadis Gazetesi yazarı Ahmet Okan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefet edeyim derken bütün Türkiye devleti vatandaşlarını ve Türk ulusunu töhmet altında bırakan, aşağılayan ve alay eden bir yazı yazmıştır. Geçtiğimiz günlerde Havadis Gazetesi’ne gelerek Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi ile görüşüp en azından özür dilenmesini istedik. Bir insanın yapmış olduğu bir hatayı bütün toplum yapmış gibi lanse etmek tamamen bir Türk düşmanlığıdır. Bu yazılar tamamen Kıbrıslı Türkiyeli ayırımı yapmak için yazılmıştır. Bu ayrımı yaratma çabası beyhude çabalardır. Bizim birlikteliğimiz 1974’ten sonra başlamış bir birliktelik değildir. Birlikteliğimiz soyumuz dinimiz bir olduğu içindir. 1974 öncesi Türkler ve köpekler giremez diyen faşist Rum zihniyeti neyse bugün Türkiyeli Kıbrıslı ayırımı yapan faşist zihniyet de aynıdır. Biz burada İzmirli, Hayatlı, Omorfolu, Karavalı herkes geldik. Bugün burada ihtarda bulunuyoruz.”