Özlem Çimendal

Surlariçi’nin tarihi mekanları ve sokaklarında hayat bulan cafeler hem yabancı hem de yerli turistlerin akınına uğruyor. Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenlerin ilk durakları olan ve yayalaştırılmasından sonra da yürümenin keyfinin de artı olarak eklendiği tarihi Surlariçi sokakları misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Tarihi sokaklardaki mekanlar doldu taştı

Yabancı turistlerin ilgiyle gezdiği fotoğraflar çektiği, tarihi sokaklarda hizmet veren küçük restoranlardan Türk kebaplarını yedikleri mekanlar havaların da ısınmasıyla birlikte müşteri akınına uğradı. Yabancı turistlerin bir yandan yemeklerini yedikleri diğer yandan da alışverişlerini yaptıkları tarihi Surlariçi sokakları insan kalabalığıyla doldu taştı. Dükkanların da hareketlendiği Arasta esnafı da havalarla birlikte gelen canlılıktan oldukça memnun.

Canlılıktan esnaf da memnun

Alışverişlerin de arttığını söyleyen Arasta esnafı, “Havaların ısınmasıyla birlikte çarşıya da bir canlılık geldi. Müşteriler de arttı. Umarım yaz sezonu da aynı hareketlilikte devam eder” diyerek,  çarşıda yaşanan canlılıktan memnuniyetlerini dile getirdiler.