Bir havayolu firmasının dün akşam İstanbul'dan kalkacak olan bazı seferleri uzun süreli rötar yapınca ortalık karıştı. Yolcular aprona çıkarak trafiği engellemeye çalıştı.

Edinilen bilgilere göre bir havayolu şirketinin akşam saatlerinde kalkması planlanan Diyarbakır, İzmir ve Kayseri uçakları, 2 buçuk saatlik rötar yaptı. Diyarbakır uçağında meydana gelen teknik arıza nedeniyle uçağa alınmayan yolcular görevlilerle tartışmaya başladı. Terminale gelen yolcular 401 nolu salona girmeyerek apronda yolu kapattı.

Otobüslerin geçişini engelleyen yolcular bazı araçlara zarar verirken olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Uzun bir süre apronda bekleyen yolcular daha sonra polis ekipleri tarafından terminale alındı. Öfkelenen bazı yolcular yer hizmetlerinde çalışan görevlilere telefonlarını fırlattı. Firmaya yer hizmeti veren personeller kontuardan kaçmak zorunda kaldı. Polis yolcuları sakinleştirmek için uzun süre çaba sarf etti.

Rötar nedeniyle mağdur olan yolculardan Nida Aşçı, cenaze nedeniyle İzmir'e gitmek üzere havalimanına geldiğini ve uçuş saatinin değiştirildiğini söyledi. 20.40 olan uçuş saati 22.10 olarak değişen Nida Aşçı, "Dediler ki 3 saatten fazla rötar var. Gidin bir yerde yiyin için. Hiçbir anons yok. Ben ona rağmen yeni uçuş saati için bilet satılan yere geldim. Check-in'im zaten yapılmış. 20.45'te geldim. Bana oradaki bayan 20.45'te geldiğim için kapıların kapandığını söyledi. Ben hayatımda böyle bir ironi görmedim. Bilet satış yerine yönlendirdiler. Gittik, geldik. Gittik, geldik. Saat şuan gece 12, ben akşam 7'den bu yana alandayım. Bu işin peşini bırakmayacağım." dedi.

Bir diğer yolcu olan Serhat Özölmezoğlu ise personelin kontuarı terketmesinin, rötarlı olmayan uçuşları da etkilediğini söyledi. Yaşanan olayların ardından, kavgaya sebep olan Diyarbakır uçağı 4 saatlik gecikmenin ardından 00.50'de Atatürk Havalimanı'ndan havalandı.