Dayanışma Evi’nden verilen bilgiye göre, Atina'daki Norveç Kraliyet Büyükelçiliği’nin, Kıbrıs ayağını Dayanışma Evi’yle işbirliğiyle yürüteceği “Having Their Say” projesi, Avrupalı gençlerin ortak hayalleri ve kaygıları ile karşılaştıkları zorlukları anlatarak gençleri birbirine yakınlaştırmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında 15-25 yaş arasındaki gençlere yönelik online fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya başvuru yapmak isteyenlerin, 10 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında kendilerine ait 3 fotoğrafı, isim, soy isim, iletişim bilgileri, yaş, fotoğraf adı ve fotoğrafla ilgili yorumlarla birlikte [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

Yarışmaya katılan fotoğraflar, fotoğrafçılardan ve akademisyenlerden oluşan bir jüri katılan fotoğrafları değerlendirecek ve iki kişiyi seçecek.

Seçilen kişiler 15 Şubat’ta gerçekleştirilecek kapanış seremonisinde açıklanacak ve kazananlara fotoğrafçılık ve sanat alanında eğitim bursu sağlanacak.

Başvuruda bulunan fotoğraflar Facebook/havingtheirsay  sayfasında, 12 Ocak -15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek “Having Their Say” fotoğraf sergisine dahil edilecek.

“Having Their Say” projesi, EEA ve Norveç Hibeleri desteğiyle 2012 yılında başlatılan ve Genç Avrupalıların hayatlarını ve umutlarını belgeleyen bir fotoğraf sergisi oluşturmayı amaçlıyor.