Gamze Pir Baykur

Mersin Limanında tıra gizlenerek Mağusa Limanına gelen ve KKTC’ye kaçak olarak  girmeye çalışan Suriye uyruklu Mohammad Elmenneğ gümrük memurları tarafından tırda gizlenmiş vaziyette tespit edildi. Tır içerisinde gizlenerek KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlı Elmenneğ ile tır şoförü Kenan Adalı tutuklanırken, zanlı Elmenneğ’i almak için Mağusa Limanında bekleyen Hasan Uçar da tespit edilerek tutuklandı. “Suç işlemeye teşebbüs etme” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Elmenneğ, Adalı ve Uçar aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Tırda arama yapan gümrük memurları tarafından fark edildi...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Keleş, Suriye uyruklu zanlı Mohammad Elmenneğ’in Mersin Limanında Altındağ Lojistik isimli şirkete ait LE 967 plakalı tırın şoförlüğünü yapan zanlı Kenan Adalı’nın yardımı ile konu tır aracın yatak bölümüne gizlenerek Güzelyurt isimli yük gemisiyle 13 Şubat tarihinde Mağusa Limanına geldiğini ve muhaceret işlemini yaptırmadan gümrük memurları tarafından tırda yapılan arama neticesinde tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yapılan tahkikat neticesinde zanlı Hasan Uçar’ın ise Mağusa Limanı içerisinde zanlı Elmenneğ’i alıp istediği yere bırakmak için beklediğinin tespit edildiğini belirten Keleş, zanlı Uçar’ın da tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ve mesele ile bağlantısı olan 1 kişinin daha arandığını belirten Keleş, her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Mohammad Elmenneğ, Kenan Adalı ve Hasan Uçar’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.