Kastamonu'da geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden hamile anneden sezaryenle alınan bebek, hayata tutunmaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Tosya ilçesi Avşar köyünde A.Ş.'nin kullandığı 59 UA 796 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak köprü bariyerlerindeki demir kazıklara saplandı. Yaşanan kazada, hamile kadın Ebru Şanlı (28) hayatını kaybetti.

Ebru Şanlı, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan başarılı bir ameliyat sonrası, Şanlı'nın bebeği kurtarıldı. Solunum güçlüğü çeken ve göğsünde ezikler oluşan bebek, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 hizmet binasına sevk edildi. Burada bir süre yoğun bakımda tutulan bebeğin, daha ileri tetkik ve tedavi için Samsun Medical Hastanesi'ne ambulansla sevki yapıldı.

"EKS OLAN ANNESİNİN KARNINDAN BEBEĞİ, SEZARYENLE ALDIK"

Tosya Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fulya Zeynep Metin, "Tosya'da trafik kazası nedeniyle olay yerinde hayatını kaybeden bir gebe, hastanemize getirildi. Eks olan kadının hamile olduğunu öğrendik. Bebeğin sağlığı açısından hemen acilen bebeği ameliyata aldık. Bebek, anne karnından alındıktan sonra hemen ambulansla, Kastamonu'ya sevk edildi. Bebek, Kastamonu'dan daha ileri tetkik için başka bir ile sevk edilecek. Hastamız, hastanemize geldiğinde eksti, fakat bebeği başarılı bir sezaryen sonrası kurtardık. Bebek, anne karnından alındığında solunum yollarında sorun vardı. Soluk alıp vermekte büyük güçlük çekiyordu. Burada bebeğimize gerekli müdahaleyi yaparak, hayata tutunmasını sağladık" dedi.

Bebeğin kuvözde tutulduğunu ifade eden Op. Dr. Metin, "Şu anda bebek, kuvöze alındı. Sevk edildiği yerde takibi yapılacak. Biz, imkanlar ölçüsünde yapılması gereken gerekli müdahaleyi bebeğimize yaptık" diye konuştu.

Hastanın, hastaneye geldiği esnada doktorun hemen müdahalesini yaptığını ifade eden Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş ise, "Hastamız, hastaneye geldiğinde hayatını kaybetmişti. Bu yüzden fazla vaktimiz yoktu. Hastamız gelesiye acil serviste hemen müdahalesini yaptık. Tosya Devlet Hastanesi'nde, bazen bu tür vakalarla karşılaşıyoruz. Doktorlarımız bu konuda deneyimliler. Bebeği de, sağlıklı bir şekilde anne karnından almayı başardılar. Bebeğimiz, şu anda sağlıklı ve yaşıyor. Bebeğimizin genel durumu iyi ama zaman neyi gösterecek birlikte bakacağız" şeklinde konuştu.

Hayata tutunmaya çalışıyor

Hayata tutunmaya çalışıyor