Pelin YÜKSELAY

Şehit çocuğu olduğunu ve hayatta kimsesinin bulunmadığını söyleyen 42 yaşındaki Cemaliye Aydın isimli kadın, dün komşuların ihbarı üzerine, Feride Ersoy’a ait kullanılmayan bir evin kiler kısmında baygın vaziyette bulundu. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Cemaliye Aydın’ın bir süre kontrol altında tutulacağı bildirildi.

Ayda 600 TL maaş alan ve bunu alkol ile sigaraya harcayan Cemaliye Aydın’a elbise ve yemek yardımında bulunduğunu söyleyen Feride Ersoy “Ona acıyıp, yardım etmek istedik ama o kendini alkole verdi” dedi. 

İbretlik olduğu kadar yürek burkan olay…

Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde dün, ibretlik olduğu kadar yürek burkan bir hayat hikayesi ortaya çıktı. 
Ortaköy’de yaşamını sürdüren Feride Ersoy, komşularının günlerdir kendisine ‘evinin etrafında bir kadın dolaşıyor’ demesi üzerine evinin yan tarafında bulunan kapısı olmayan kileri kontrol etti.

Ersoy, kilere girdiğinde tüyler ürperten bir manzara ile karşılaştı. Ersoy’un kilerinde yerde uyuyan bir kadın vardı.
İsminin CemaliyeAydın olduğu öğrenilen kadının etrafı içki şişeleri ve sigaralarla doluydu. CemaliyeAydın, tüm uğraşlara rağmen uyandırılamadı.

Cemile’yi polis de uyandıramadı…
Bu durum üzerine Polis çağrıldı. Olay yerine gelen Polis, Cemaliye Aydın uyumaya devam etmesi üzerine, acil servis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler de Cemaliye Aydın’ı uyandırmayı başaramadı. Cemaliye Aydın, olay yerine çağrılan 112 Acil Servisi görevlileri tarafından ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ev sahibi olayı Diyalog’a anlattı
Ev sahibi Feride Ersoy, yaşadığı bu tüyler ürperten olayı, Diyalog Gazetesine anlattı. Ersoy, komşularının uyarısı üzerine kileri kontrol ettiği ve kadını bulduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Kilere girdim, yerde toprakların içerisinde yatıyordu. Görünce korktum ve gayri ihtiyarı bağırdım. “Lütfen benden korkma” dedi. Şehit çocuğu olduğunu ve kimsesiz olduğunu söyledi. 

“Yemek ve elbise verdim…”
Onu dışarıya çıkardım. Aç olduğunu söyleyince yemek verdim. Üstü pisti, değiştirmesi için elbise verdim. Neden burada kalıyorsun dediğimde, 600 TL maaşı olduğunu kalacak yeri olmadığını belirtti. Sonra kaçtı. 

Etrafı içki şişeleri ve izmaritlerle doluydu…
Bu sabah tekrar kadının orada olup olmadığını kontrol etmek üzere kilere girdim. Yine aynı yerde uyuyordu. Etrafı içki şişeleri ve sigara izmaritleri ile doluydu. Uyanması için seslendim ancak uyanmadı. Etrafında içki şişelerini de görünce, bana zarar verebileceğini düşünerek kızıma ve komşularıma haber verdim. Ardından Polise haber verdik.”

Cemile’ye sahip çıkılmalı…
Adı Cemaliye Aydın olan kadının KKTC vatandaşı ve şehit çocuğu olduğu öğrenildi. Kimsesiz olan ve 600 TL maaş alan kadının, bir süredir sokaklarda kaldığı belirtildi. Yaşadığı hayat nedeniyle kendisini alkole veren Cemaliye Aydın’ın hastanede gerekli tedaviyi göreceği belirtildi. Bölge sakinleri, sokakta yaşayan ve şehit çocuğu olan Cemaliye Aydın’a devletin sahip çıkmasını istedi. 

Fotoğraflar: Nurettin ARAPSOY