Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel tarafından ülke genelindeki tüm sekizinci sınıflara verilecek olan seminerler devam ederken, hiçbir maddenin ismi söylenmeden, toplumda yaygın olan sigara ve alkol üzerinden zararlı alışkanlıkların tehlikeleri, video ve slaytlarla desteklenerek öğrencilere veriliyor.

Seminerlerde hayır deme beceresi, internet bağımlılığı, estetik kaygıları azaltma ve sigara, alkol üzerinden bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğu ve nasıl geliştiği anlatılıyor.

Kampanya kapsamında verilecek seminerlerin yanı sıra profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan görseller ülkenin her yanına asılırken, gençler tarafından hazırlanan ve güzel mesajlar içeren kamu spotu da kanallarda yayınlanacak.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, başlattıkları kampanyanın en önemli bölümü olan öğrencilere verilecek seminer bölümünün hızla devam ettiğini belirterek, KKTC genelindeki tüm okullara gidilerek sekizinci sınıflara yönelik seminerlerin tamamlanacağını söyledi.

Öğrencilere verilecek seminerlerle birlikte ailelere ve öğretmenlere de seminerler verileceğini vurgulayan Eroğlu, madde hakkında bilgisi olmayan ailelerin seminer sayesinde bilgi sahibi olacağını ve çocukların da hissettikleri değişikliklerin farkına vararak şüphelenmeleri durumunda olaya daha erken müdahale edebileceklerini söyledi.

Gençlerin lise eğitimleri bitmeden bağımlılık konusunda bilinçlenmesinin önemine değinen Eroğlu, gerekirse “Hayata Hazırlama” başlığı altında bir dersin eğitim müfredatında yerini alabileceğini ifade etti.

Gençlerin, sosyal aktivitelere yönlendirilmesinin önemine de değinen Eroğlu, Gençlik Dairesi olarak yapılan her etkinliğin “Geleceğimizi Şimdiden Yaratalım” Projesinin bir parçası olduğunu kaydederek, bu şekilde gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durabileceğini belirtti.

Polis Genel Müdürlüğü ile de işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Eroğlu, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederken, gençlerin çektikleri güzel mesaj içeren fotoğraflarını #bendehayatıseviyorum hashtagları, facebook üzerinden de www.facebook.com/bendehayatıseviyorum linki ve www.hayatiseviyorum.com web sitesine göndererek destek verebileceklerini kaydetti.