KKTC Gençlik Dairesi Müdürlüğü tarafından "Hayatı Seviyorum Yaşamayı Seçiyorum" projesinin, ailelere yönelik yürüttüğü seminerler kapsamında dün akşam Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu'nda seminer gerçekleştirildi.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Yönetimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi ile Okul Aile Birliği'nin talebi doğrultusunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Uzmanı Fikri Sergil katıldı.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Müdürü Gülyüz Debeş yaptığı konuşmada uyuşturucunun günümüzde en büyük sorun olduğunu ve bunun bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, tüm ada genelindeki okullarda öğretmen, öğrenci ve velilere seminerler düzenledikleri belirterek okulları gezip yaklaşık 3000 öğrenciye seminerler verdiklerini açıkladı.

"ÇOCUKLARIMIZI SOSYAL, KÜLTÜREL AKTİVİTELERE VE SPORTİF FAALİYETLERE YÖNLENDİRELİM"

Gencay Eroğlu, toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü ve insanların birbirlerine sahip çıkması gerektiğini belirterek ada genelinde yaptıkları seminerlerdeki tek amacın çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu dile getirdi. Çocukları sosyal, kültürel aktivitelere ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gencay Eroğlu, bu tür faaliyetlere yönelen çocukların kesinlikle zararlı alışkanlıklardan uzak duracağını sözlerine ekledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Uzmanı Fikri Sergil, ailelere yasadışı bağımlılık yapan maddeleri tanıtarak, aileleri bilinçlendirdi. Ülkemizde ve dünya genelinde kullanılan ve bağımlılık yapan maddelerin nasıl kullandığını açıklayan Fikri Sergil, ailelere bu maddeleri nasıl tespit edecekleri konusunda bilgi verdi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ise "Hangi Çocuklar Zordur" konu başlığı altında aileleri bilgilendirdi. Çocuklara ben olmadan biz olmayı öğretmenin çok büyük hata olduğunu söyleyen Barış Başel, elalem ne der algısının yanlış olduğunu belirtti. Başel çocukların riskli davranışlarından da bahsederek (kavga, okuldan kaçma, şiddet, vs) ailelerin bu davranışlar karşısında ne yapması gerektiğini ve çocukların bu davranışlardan nasıl uzak tutulacağı hakkında aileleri bilinçlendirdi.

Seminere katılım oldukça yoğun oldu. Aileler çocuklarıyla ilgili yaşadıkları endişeleri uzmanlarla paylaşarak, nasıl çözüm bulunacağı konusunda karşılıklı tartışıldı.(MHA)

dsc_0438.jpg

dsc_0496-001.jpg