Haydarpaşa Limanında mükelleflerin kullandığı kapıda 2 mültecinin yakalanması kapı krizine neden oldu. Liman yetkilileri tarafından kapının kaynakla kapatılması, mükellef ve şoförler tarafından protesto edildi.

Haydarpaşa Liman İşletmesinde son 1 yıldır mükellefler ve şoförler tarafından kullanılan kapı kaynakla kapatıldı. Limana girişte 2 mültecinin yakalandığı ve bunun üzerine kapının kapatıldığı öne sürüldü. Mükellefler ve şoförlerin işlem yaptığı Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı bina ile liman arasındaki geçişi sağlayan kap, kaynakla kapatılınca protesto gösterisi düzenlendi. Haydarpaşa Limanının ana kapısında toplanan mükellef ve şoförler, yaşanan olayı protesto etti.

Protesto gösterisinde bulunan vatandaşlar, "Kullandığımız kapı kapatılınca biz her gün buraya uzun süre yürümek zorunda kalıyoruz. İşlerimiz hep aksıyor. Biz bu yolu gitmemek için limandan talepte bulunduk. Onlar bize bir ara yol açtılar. O ara yolu açmak için de biz mükellefler kendi aramızda para topladık ve yol açtırdık. Ve 1 yıldır biz o yoldan gidip geliyoruz. Ve bugün o yolumuz kapatıldı, defalarca kere bu uzun yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Bu da kilometrelerce yol demektir. Günde 5 sefer gitsek hiçbir iş yapamıyoruz. Zaten yol yasağı var. Sabah 10.00'dan 16.00'ya kadar iş yapabiliyoruz. Yol yasağı olduğu için süremiz de yeterli değil" şeklinde konuştular.

Kapının mülteci yakalandığı için kapatıldığını belirten mükellefler, sorunlarını çözmek için muhatap bulamadıklarını söylediler. Kaynakla kapatılan kapıyı gösteren bazı mükellefler ise, işlemlerinin zora girdiğini dile getirdiler.