Üstelik baskıyla. Gençlik Dairesi bölgelerdeki dernek binalarından otobüs kaldırdı, gençlere “beş kişi değil hepiniz gelin” diye çağrı yapıldı

SİYASETE ALET ETTİLER: Gençlik Dairesi yaptığı organizasyonla Gençlik Dairesi’nde sosyal aktivite yapan çocukları ve gençleri Eroğlu’nun resepsiyonuna götürdü. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Gençlik Dairesi’nin kapalı gruplarında organize edilen olayda çocuklara Eroğlu’nun resepsiyonuna katılması için çağrıda bulunuldu

GENÇLİK DAİRESİ OTOBÜS KALDIRILDI: Gençlik Dairesi’nin Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun resepsiyonuna gitmek üzere çeşitli bölgelerden otobüs kaldırıldığı da çocuklara atılan mesajlarda görülüyor. Otobüslerin ise Gençlik Dairesi bütçesinden ödendiği tahmin ediliyor

SINAV HAFTASI İÇERİSİNDE: Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun resepsiyonu öğrencilerin sınav haftasına da denk geldi. Resepsiyona götürülmek istenen öğrencilerin sınav haftası içerisinde bulunması ve buna rağmen çocukları siyasi bir etkinliğe götürülmesi tepki topladı. Aileler Havadis’e ulaştı, “Çocuklarımız alet edilmesin” çağrısında bulundu

AİLELER ÖFKELİ: Çocuklarını Gençlik Dairesi’ne sosyal aktivite için gönderen aileler ise bu duruma büyük tepki gösterdi. İsminin verilmesini istemeyen bazı aileler, çocukların “yurt dışı gezilerine götürülmeme” korkusu ile resepsiyonlara katıldığını belirtti

facebookdas-(1).jpg

facebookdas-(3).jpg


İşte Gençlik Dairesi’nin çeşitli folklor ekiplerine gönderdiği ve Eroğlu’nun resepsiyonuna gitmelerinin istendiği yazılar

Gençlik Dairesi’ne bağlı folklor ekipleri Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun Cuma günü Lefkoşa’da düzenlenen resepsiyonuna sınav haftaları olmasına karşın daire tarafında düzenlenen organizasyonla götürüldüğü ortaya çıktı.

Şikayette bulunan veliler, çocuklarının siyasi bir organizasyona alet edilmesinden dolayı şikayetçi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Gençlik Dairesi’nin kapalı gruplarında organize edilen olayda çocuklara Eroğlu’nun resepsiyonuna katılması için telkinde bulunuldu.

Bir gün öncesinden söylendi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bulunan ve sadece Gençlik Dairesi’nin folklor ekiplerinin görebildiği gruplarda eğitmenleri tarafından yazılan yazılarla çocukların resepsiyona katılması için bildirimde bulunuldu.

Otobüs kaldırıldı

Gençlik Dairesi’nin Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun resepsiyonuna gitmek üzere otobüs kaldırıldığı da eğitmenlerin çocuklara yazdığı mesajlarda görülüyor. Otobüslerin ise Gençlik Dairesi bütçesinden ödendiği tahmin ediliyor.

Sınav haftası içerisinde

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun resepsiyonu öğrencilerin sınav haftasına da denk geldi. Resepsiyona götürülmek istenen öğrencilerin sınav haftasına denk gelmesi ve buna rağmen çocukları siyasi bir etkinliğe götürülmesi ise tepki topladı.

Paşaköy ve Vadili ekiplerine bildirildi

Gençlik Dairesi’nde görevli eğitmenler tarafından Facebook’ta kapalı grup üzerinden yayılan mesajlar, Paşaköy ve Vadili Gençli Dairesi Şubelerine yazıldığı görülüyor. Gençlik Dairesi’nin diğer ekiplerine herhangi bir yazı gönderilip gönderilmediği ise merak konusu oldu.

Mesajlar tepki topladı

Gençlik Dairesi Paşaköy folklor ekibinde folklor oynayan çocuklara gönderilen mesajda aynen şu ifadeler yer aldı: “Arkadaşlar yarın akşam Cumhurbaşkanımız Lefkoşa Elysium’da resepsiyon verecektir. Minibüs saat 17:00’de gelecek merkeze almak için sizi resepsiyona katılıp döneceğiz. Sınavlarınız var biliyorum ama önü hafta sonu ve uzun sürmeyecek. 5 kişi olmayın yine ekipçe olmamız lazım. Duyanlar duymayanlara söylesin.”

KKTC Gençlik Dairesi Vadili Şubesi ise çocuklara yazdığı mesajda, “Gençler yarın akşam 18:15’te cumhurbaşkanının resepsiyonuna katılacağız. 18:15 hareket. Herkes merkezde hazır olsun sivil giyinirsiniz. bana bilgi verin sayı ile ilgili lütfen” denilerek çocukların resepsiyona gitmesi için telkinde bulunuldu.

Aileler öfkeli

Çocuklarını Gençlik Dairesi’ne sosyal aktivite için gönderen aileler ise bu duruma büyük tepki gösterdi. İsminin verilmesini istemeyen bazı aileler, çocuklarını  Gençlik Dairesi’ne sosyal aktivite olsun diye yolladıklarını, çocuklarının kendilerine böyle bir etkinliğe gideceklerini söylemeleri üzerine ise buna karşı çıktıklarını söylediler.

“Çocuklarımız siyasete alet ediliyor”

Havadis’e ulaşan Vadilili bir aile tepkilerini şu sözlerle ifade etti: Çocuğumuz Perşembe akşamı bize cuma akşamı Eroğlu’nun etkinliğine gideceğini söylediğinde şaşırdık. Kimin ile gideceğini sorduğumuzda ise Gençlik Dairesi’nin kendilerini götüreceğini belirtti. Bunun üzerine çocuğumuzun o resepsiyonuna gitmesine engel olduk. Çocuklarımız siyasete alet edilmeye çalışılıyor. Seçimlerde her şey mubahtır mantığıyla mı hareket ediliyor? Üstelik sınav haftasında böyle bir telkinde bulunmalarını kınıyoruz.”

Eroğlu kabul etmedi

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle bir şeyin olmadığını ifade ederek, herkesin kendi iradesi ile orada olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinin istediği adayı desteklemekte özgür olduğu gibi gençlerin de istediği adayı destekleyebileceğini kaydeden Eroğlu, “30 yıllık meslek hayatımda hiç de böyle bir kaygım olmadı, herkesin kendi özgür iradesi. Zaten bu tür şeyler benim tarzım değil” şeklinde konuştu.