Hayvan hastalıklarının önlenemez boyuta yükselmesinin yanı sıra, hayvan hastalıklarına dur diyecek Veteriner Dairesi'nin hali içler acısı durumu gözler önüne seriyor.

Brusella, Vista, Scarpi hastalıklarının yanı sıra son zamanlarda Karpaz’da başlayıp Nergisli'ye kadar gelen ve önünün alınması mümkün olmayan LSD hastalığına karşın İskele Veteriner Dairesi'nin görüntüsü görenleri hayrete düşürüyor.

Bahçesinde otların yanı sıra ağaçlar biten, duvarları yıkılan, tuvaletleri ahırdan beter olan İskele Veteriner Dairesi'nin halini gören vatandaşlar, "Hayvan hastalıklarına dur diyecek olan ve hastalığı teşhis edecek olan bu Veteriner Dairesi mi?" demekten kendini alamıyor.

Güvenilir bir kaynağın yaptığı açıklamaya göre, çinkodan mamül tavanı pas tutan, tuvaleti olmayan, bahçesi ot ve ağaçtan geçilmeyen Veteriner Dairesi uzun bir süredir bakımsızlıktan dökülüyor. Hükümet yetkilileri nedense bu kötü manzarayı görüp müdahale etmiyor. "Hayvan hastalıkları hayvancının belini büktü. Bende bir hayvancıyım ancak hastalanan hayvanlarımıza zamanında müdahale edecek bir veteriner bulmanın zorluğunu yaşıyoruz. İskele Veteriner Dairesi'nin bu görüntüsü zaten ne demek istediğimi anlatıyor." dedi.

veteriner-dairesi-1.jpg

veteriner-dairesi-3.jpg

verteriner-dairesi-6.jpg,

veteriner-dairesi-77.jpg