Veteriner Dairesi “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesi kapsamında hayvanlardan numune alımına başlıyor.

Gönüllü çiftliklerdeki hayvanlardan numune alımıyla başlanacak projeyle, tespit edilecek hastalıkların yok edilebilmesi için çeşitli alternatifler değerlendirilecek.

Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) teknik desteğiyle hayata geçirilen, gıda güvenliği ve halk sağlığı temini hedefiyle yürütülen projede hayvan tanımlama sürecine katkı koyan çalışmalar ile numune alımı sayesinde hayvan hastalıkları tespit edilebilecek.

Açıklamada, hayvan hastalıklarının önemli kayıplar meydana getirerek, canlı hayvan ve hayvansal kökenli ürünlerin uluslararası ticaret kısıtlamalarına yol açabildiği belirtilerek, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından da önemine vurgu yapıldı.

Dairenin açıklamasına göre, hayvanlardan numune alımına gönüllü olarak kendi isteği ile başvuruda bulunan hayvan üreticilerinin çiftliklerinden başlanarak, çalışmalar ülke geneline yayılacak.

Hayvan hastalıklarının tanımlanması ve önlenmesi programının, birkaç adımı içeren bir program olduğu belirtilen açıklamada, süreç sonunda hayvan yetiştiricilerinin sınıflandırılmasını da sağlayacağı ifade edildi.

Sürece gönüllü olarak katılmak isteyen hayvancılar için katılım formlarının Kaza Veteriner Daireleri’nden temin edilebileceği belirtilen açıklamada, formlar ve detaylı bilginin,Veteriner Dairesi resmi internet sitesi www.veteriner.gov.ct.tr adresinden de temin edilebileceği kaydedildi.

Kaza Veteriner Daireleri iletişim bilgileri ise şöyle:

Girne: 815 21 10, Güzelyurt: 714 29 25, Lefkoşa: 225 35 51, İskele: 371 25 73, Geçitkale: 373 33 26, Gazimağusa: 366 53 35, Vadili: 397 75 51, Ziyamet: 3812106.

1460369833.jpg