Veteriner Dairesi’nin Avrupa Birliği (AB) desteği ile yürüttüğü Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi kapsamında ilgili personele ve kaza veteriner dairelerindeki veteriner hekimlere “Numune Alım Sürecinde Kontrol ve Planlama Eğitimi” verildi.

Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre teşhis ve araştırma laboratuarlarında istihdam edilecek teknisyenlere yönelik olarak da “Kalite Yönetim, Biyo Güvenlik, Rose Bengal Testleri Eğitim Ve Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda katılımcılara sertifika verildi.
Eğitim oturumu öncesinde çalışanlara kısa bir konuşma yapan Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben; “Projemizin öneminin her çalışan tarafından benimsendiğini gözlemliyorum. Veteriner Dairesi’nde süreç planlı bir şekilde düzenlenip takip edilecek” dedi.

Uygulamanın sadece çiftlik veya bölge bazında kalmayacağını anlatan Ataben, projenin tüm ülkeyi kapsadığını kaydetti.

“Veteriner Dairesi tüm personeli ile sürece hazır” diyen Ataben, projenin başarıya ulaşacağına inanç belirtti.

Eğitim öncesinde konuşan AB Teknik Destek Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas da, eğitimin ilk aşamasında katılımcılar ile bilgi paylaştı.

Sistemsel alt yapının geliştirildiğini, gerekli görülen teknik ekipman ve sarf malzemelerin tamamlandığını ve planlama dahilinde yılın hangi dönemlerinde nerelerde numune alınacağının yetkililerce tespit edilip çiftçilere bilgi verileceğini anlattı.

“Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesi kapsamında yılda 2 kere yapılacak testlerle, büyükbaş hayvanlarda tüberküloz, löykoz ve brusella hastalıkları, küçükbaş hayvanlarda ise brusella hastalığı olup olmadığı kontrol edilecek.