Deniz Abidin

Aydın Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya’nın Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ile birlikte Büyükkonuk’ta deve güreşi düzenleme kararı almasına hayvan severlerden tepki geldi. 

Altın Patiler Derneği, hayvanların eğlence adı altında  gelir kaynağına dönüştürülmesine ve buna vesile olurken de canlarının yakılmasına şiddetle karşı olduklarını belirterek, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nu deve güreşi düzenleme kararı almasından dolayı kınadıklarını ifade etti.

“Yasaya göre yasak”

Altın Patiler Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde turizm ve doğanın bunca açık kapısı varken bir canın canını yakarak eğlence elde etmenin son derece yanlış bir davranış biçimi olduğunu belirtti. Altın Patiler Derneği, Hayvan Refahı Yasası Madde 6’ya göre, hayvanları dövüştürmek, hayvan dövüşleri düzenlemek, hayvan dövüşlerine katılmak veya hayvan dövüşlerinde hazır bulunmak veya hayvanların dövüşlere katılmasını sağlamanın yasak olduğunu hatırlatarak,  alınan karardan vazgeçilmesini istedi.