Gamze PİR BAYKUR

Geçitkale’de icar ettiği tarlalarda hayvanlarını otlattığı gerekçesiyle Halil Taşseven’in yanında çoban olarak çalışan Hüseyin Bilen ile tartışan ve Taşseven’e ait tarlayı ateşe veren Serkan Küçükköyülü tutuklandı. “Kundaklama” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Küçükköylü tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

KASTEN VE KANUNSUZ OLARAK ATEŞE VERDİ...

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Kara, zanlı Serkan Küçükköylü’nün 24 Haziran tarihinde Geçitkale’de icar ettiği tarlalarda hayvanlarını otlattığı için Halil Taşseven’in yanında çoban olarak çalışan Hüseyin Bilen ile tartıştığını söyledi. Kara, zanlı Küçükköylü’nün ise tasarrufunda bulundurduğu çakmak ile kasten ve kanunsuz olarak Taşseven’e ait içerisinde 12 bala bulunan 5 dönümlük araziyi ateşe verdiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kara, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Serkan Küçükköylü’nün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.