Gündem Kıbrıs Özel

Hayvan Üreticileri'nin dün Meclis önünde gerçekleştirdiği ciddi olayların da yaşandığı eylemin ardından Meclis'te bugün de oturumun olmaması sebebiyle Hayvan Üreticileri, eylemini Maliye Bakanlığı önüne taşıdı.

Dün hükümetle görüşen Hayvan Üreticileri'nin Başbakan'ın üreticilere hiç bir ödeme yapamayacaklarını söylemesinin ardından eylemin şiddeti artarak devam ediyor. Dün gecesi Meclis önünde geçiren ve sabah saatlerinde de bir çok yolu trafiğe kapatarak Lefkoşa'yı birbirine katan eylemciler, eylemlerine bu sabah da devam ediyor.

ZORLU TÖRE'YE TEPKİ

Sabah saatlerinde Hayvan Üreticileri'nin eylemine destek vermek için Meclis önüne gelen muhalefet ana partisi Milletvekili Zorlu Töre'ye eylemciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Geçmiş hükümetlerde Tarım Bakanı olarak görev yapan Zorlu Töre, Hayvan Üreticileri'ne destek vermek adına oraya gelmesini söylese de kendisini anlatmak istemesi eylemciler tarafından dikkate alınmadı. Oradan ayrılması istenen Zorlu Töre ile eylemciler arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

MALİYE BAKANLIĞI KAPILARI KIRILDI

Hayvan Üreticileri'nin eylemini Maliye Bakanlığı'na çevirmesi üzerine uzun araç konvoylarıyla buraya gelen Hayvan Üreticileri traktörlerini Maliye Bakanlığı önlerine getirerek, Maliye Bakanlığı'nın üç büyük giriş kapısını kırdı. Maliye Bakanlığı önünde Polisin dün Meclis önünde aldığı önemlerle Hayvan Üreticileri'nin Maliye Bakanlığı bahçesine girilmesi önlendi.

SÜT SIKILDI, YUMURTA VE PATATES ATILDI

Hayvan Üreticileri, Maliye Bakanlığı önünde eylemine devam ederken, dün olduğu gibi yine Polisler üzerine ve Maliye Bakanlığı binasına süt fışkırtarak, yumurta ve patates atarak tepkilerini ortaya koydular. Yapılan bu eylemin üzerine bazı bakanlık çalışanlarının karşılık vermesi üzerine Maliye Bakanlığı önündeki tansiyon arttı ve kısa süreli arbede yaşandı.

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ 200 ARAÇLA DESTEK VERECEK

Öte yandan Çiftçiler Birliği'nin hükümetin bugün de sorunun çözüme ulaştırmaması durumunda eyleme fiilen destek verecekleri ve yarından itibaren 200 araçlık konvoyla eyleme katılacakları öğrenildi.

TDP VE BKP’DEN DESTEK

Bu arada Meclis önünü traktörlerle eyleme devam yapan Hayvancılar Birliği’ne TDP ve BKP de destek belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hayvancılar Birliği’nin eylemini saygıyla selamladıklarını söyledi ve eyleme destek belirtti. Özyiğit, ülkede “Dayatma paketlerle üreticilerin yok edilmek istendiğini ve üretimin korunmadığını” iddia etti.

Ülkede her alanda savurganlık olduğunu ancak üretimin korunmadığını savunan Özyiğit, ülkede kaynak olduğunu ancak bu kaynağın doğru kullanılması durumunda sıkıntı yaşanmayacağını, ancak ülkede hükümetlerin hep aynı olduğunu, bu yüzden Kıbrıs Türk halkının kendi gücüyle kendini kurtarması için gerçek anlamda değişim yapması gerektiğini vurguladı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, üretimin ve emekçilerin yanında olduklarını, birliğin haklı bir mücadele verdiğini, bu yüzden bu mücadeleyi güçlendirip devam ettirmesi gerektiğini vurguladı.

MALİYE BAKANI, ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞÜYOR

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Maliye Bakanlığı önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nı görüşmeye çağırdı.

Maliye Bakanlığı toplantı salonunda yer alan görüşmede, Naimoğulları’nın birlik yetkilileri de eşlik ediyor.

Toplantının ardından basına açıklama yapılması bekleniyor.

1509818_866459550073642_5922301806347229377_n.jpg

10922644_866459556740308_238862863487918850_n.jpg

FOTO: Havadis