Birlik Başkanı Mustafa Naimoğlulları, Başbakanlık önündeki eylem öncesinde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, “tarım politikası oluşturmadığını, günü birlik politikalar yürütüldüğünü” savundu. Naimoğulları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki politikaları örnek gösterdi.

Üreticilerin hayvanlarına yedirecek arpa bulamadığını dile getiren Naimoğulları, üreticiye “kredili faizsiz arpa” sağlanmasını istedi. Naimoğulları, hükümetin üreticiye olan borcunu acilen ödemesini de talep etti.

Dün Güzelyurt’taki eylemde kullanılan ölü hayvan yüzünden eleştirildiklerine değinen Naimoğulları, “Hayvanların ölümünün suçlusu biz değiliz, vatandaş sorsun hayvancı neden bu durumdadır” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı teşvik politikaları nedeniyle eleştiren Naimoğulları, hayvancının zor durumda olduğunu dile getirerek, bütünlüklü tarım politikaları oluşturulmasını talep etti.

Naimoğlulları, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından Başbakanlık kapısına siyah çelenk koyan Naimoğulları, daha sonra Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na da siyah çelenk bırakacaklarını söyledi.