Rahme Çiftçioğlu

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin, yarın Lefkoşa’da yapacağı araçlı eylem, Türkiye’deki gelişmeler nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine yaptığı kısa açıklamada, üreticilerin de talebiyle birliğin yönetim kurulunun böyle bir karar aldığını söyledi.

Türkiye’de böyle olaylar yaşanırken eylem yapmayı doğru bulmadıklarını kaydeden, toplumsal dayanışmaya ve duyarlılığa dikkat çeken Mustafa Naimoğulları, “Eylemi iptal etmedik, sadece erteledik. Umarım hükümet ve Tarım Bakanlığı bu fırsatı iyi değerlendirir” dedi.

Naimoğulları, hayvan üreticilerinin 11 maddeden oluşan bir istem paketi olduğunu da anımsattı.

ATATÜRK BÜSTÜ’NE ÇELENK KOYDULAR, KOLLARINA SİYAH BANT TAKARAK DARBE GİRİŞİMİNİ KINADILAR

Türkiye’de yaşanan gelişmelerden üzüntü duyduklarını ve birlik yönetimi olarak bu öğleden sonra Lefkoşa’da, Girne Kapısı’ndaki Atatürk Büstü’ne çelenk koyduklarını kaydeden Naimoğulları, saygı duruşunda bulunduklarını, “Acınız, acımızdır” yazılı bir de pankart açtıklarını kaydetti.

Naimoğulları, kollarına siyah bantlar takarak Türkiye’deki darbe girişimini kınadıklarını söyledi.

“SİYASİLERE ŞİRİN GÖRÜNMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK, DOĞRU OLANI YAPIYORUZ”

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin “Küçükbaş hayvan üreticilerinin eylemde ‘kukla’ gibi kullanılmasına karşıyız” açıklamasına da işaret eden Mustafa Naimoğulları şunu ekledi:

“Bu tür açıklamaların yapılması doğru değil. Biz hiçbir dönemde kimseden destek istemedik, üreticiler, üretici birlikleri zaten bütün eylemlerde bize destek veriyor. Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği ve Yetiştiricileri Birliği’nin 5 bin 500 üyesi var. Bunların 4 bini küçükbaş, bin 500’ü büyükbaş üreticisi... Dolayısıyla bu açıklamaları dikkate almıyoruz. Bizim siyasilere şirin görünmek gibi bir niyetimiz yok, doğru olanı yapıyoruz.”