Uzun yıllar Gazimağusa Hayvanat Bahçesi olarak faaliyet gösteren yerde artık yeni bir hizmet modeli ortaya çıkarıldı. Ülkede artan hayvan sevgisi ve neredeyse her evde bir hayvanın olması, beraberinde yeni ihtiyaçları da getirdi.

Mağusalı girişimci Davut Aksular mekanı artık Zoo Pet Hotel- Kedi Köpek Oteli adı altında işletiyor.

Zoo Pet Hotel Direktörü Davut Aksular mekanın işletmesini 2013 yılında aldığını ve mekanda şu anda  Hayvanat Bahçesi’nden bir eser kalmadığını söyledi.

Aksular, Mağusa Plus’ın sorularını yanıtladı:

Mağusa Plus: Davut Aksular kimdir? Biraz bize kendinizi tanıtabilir misiniz?

Davut Aksular: 28 Mart 1986 Mağusa doğumluyum. İlkokulu Gazi İlkoklu, orta okulu Canbulat Ortaokulu'nda ve lise öğrenimimi ise Namık Kemal Lisesi'nde tamamladım. Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm mezunuyum. Üniversiteden mezun olduktan sonra askerliğimi yaptım. Askerden çıktıktan sonra hiç beklenmedik bir anda kendimi bu iş içerisinde buldum.

Mağusa Plus: Zoo Pet Hotel - Kedi Köpek Oteli fikri nasıl doğdu?

Davut Aksular: Mekanın işletimine 2013 yılında başladım. Hayvanat Bahçesi olarak aldığım yerde ne yazık ki Hayvanat Bahçesi’nden bir eser yoktu. Dolayısıyla yeni bir iş girişiminde bulunmalıydım. Hep hayalini kurduğum işi yapmanın artık hayata geçirilmesi gerektiğini düşündüm ve mekanı Zoo Pet Hotel olarak işletmeye başladım.

img_9274.jpg

Mağusa Plus: Hayalin olan Zoo Pet Hoteli nasıl hayata geçirdiniz? Bu süreçte ne gibi zorluklar ile karşılaştınız?

Davut Aksular: İlk önce hayal ettim. Mağusa'da böyle bir eksiklik olduğunu fark ettim. Bir risk almam gerekirdi ve bu riski doğru zamanda doğru kişilerle alarak şu an ne kadar iyi bir adım attığımı görebiliyorum.

Zoo Pet Hotel'i Girne'den Comfy Pet Shop sahibi Hilmi Özdoğanoğlu sponsorluğunda vermiş olduğu destek ile hayata geçirdim. Tabii ki bu süreçte ailemin de, arkadaşlarımın da büyük destekleri oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Mağusa Plus: Zoo Pet Hotel Nedir? Biraz faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyiz?

Davut Aksular: İnsanların tatile veya her hangi bir sebepten dolayı yurt dışına çıkarken köpeklerini veya kedilerini geri almak kaydıyla, güvenle bıraktıkları yerdir.

Köpek ve kedilerin otele bırakılması itibarı ile tüm yiyecek ve bakımları tamamen otele ait. Burada esas önemli olan insanların hayvanlarını güvenli bir ortama bırakabilmeleri.

Tüm odalarda ve bahçemizde internet üzerinden 24 saat izleyebilecekleri kameralar mevcut. Otelimiz ilk önceleri 8 oda kapasiteliydi. Rağbet gördükçe bölümleri odaları çoğalttık.

Bunun yanında Pet Shop'un da iyi olacağını düşündüm ve Evcil hayvan ve evcil hayvan malzemelerinin satışına başladım

img_9275.jpg

Mağusa Plus: İnsanların ilgisi nasıl oldu? Şu anda gelinen aşamayı hayal ediyor muydunuz? Beklentilerinize cevap bulabildiniz mi?

Davut Aksular: İlk başlarda pek duyulmadığından, pek fazla bir rağbet olmadı. Fakat reklamlar, broşürler, tanıtımlar ile mekanımıza rağbet arttı.

Ailelerin çocuklarını teknolojinin zararlı etkilerinden bir nebze olsun uzak tutmak için evlerinde hayvan beslediği bir dönemdeyiz. Dolayısıyla aileler artık evcil hayvanlarını düşünmeden rahatça tatillerine çıkabilmekte.

Mağusa Plus: Adanın kuzeyinde tek Hayvanat Bahcesi Mağusa'da var iken gelinen noktayı değerlendirir misin?

Davut Aksular: Yıllarca Gazimağusa Belediye binasının karşısında bulunan Hayvanat Bahçesi hiçbir yerden destek görememesi ve insanlarımızın ilgisinin azalması nedeniyle kapandı. Eser kalmadı…

Hayvan sevgisi küçük yaşta aşılanmalı. Maalesef ailelerin bu konuda fazla bilinçli olmadıklarını düşünüyorum.

Fakat ana okul ve ilkokul öğretmenlerinin çocuklara bu hayvan sevgisini benimsetebildiklerini gözlemledim.

Yurt dışında hayvanat bahçeleri belediyelere bağlı, dolayısıyla hiçbir sıkıntı çekmiyorlar. Avrupa'da bir köpek bile aldığınız zaman besleyeceğiniz yeri göstermeniz gerekir.

Onların seviyesine yetişmemiz için hayvan severlerin, hayvanları koruma derneklerinin daha kapsamlı çalışmalar,  kermesler düzenlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi yetkililere yüklemekte doğru değil bence.

İnsanlara hayvan sevgisinin önemi aşılanmalı ve insanların hayvanları daha çok sevdiği değer verdiği yarınların olmasını isterim.

img_9279.jpg

Mağusa Plus: İnsanlara son bir mesajın var mı ?

Davut Aksular: Öncelikle insanlara bir evcil hayvan alırken sadece çocuğunu mutlu etme düşüncesinde olmamaları gerektiğine inanıyorum.

Çünkü almış oldukları evcil hayvanın yaşam alanını onun hayat koşullarını da sonrasında göz önünde bulundurmaları gerekir.

Böylelikle sokağa veya barınaklara daha az hayvan terkedilmiş olur. Hayvanların daha çok sevildiği, zarar görmediği yarınlar dilerim. (Mağusa Plus)

img_9287.jpg

img_9278.jpg