Bahadır Ayna

Paşaköylü hayvancıların ağıllar bölgesine gitmek için kullandıkları yollar yıllardır topraktı. Hayvancılar için büyük bir problem haline gelen yolar defalarca onarıldı fakat bir türlü asfalt dökülmüyordu. Hal böyle iken Paşaköy Belediye’si kolları sıvadı. Belediye geçtiğimiz Mart ayında gerekli firmalarla görüştü. TC Yardım Heyetini’nin finansmanlığıyla yolar geçtiğimiz haftalar içerinde stabilize edildi.

Sıra asfalta

Konuyla ilgili Havadis’e bilgi veren Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, yolların iki hafta içerinde asfaltlanacağını söyledi. Tülücü, belediyenin hizmet için olduğunu fakat bazı imkansızlıklardan dolayı ağıllar bölgesine giden iki yolun asfaltlanamadığını kaydetti. Hayvancıların asfaltlama çalışmalarına maddi desteği olmadığının altını çizen Tülücü, projenin finansmanlığını TC Yardım Heyetini’nin üstlendiğini açıkladı.

 “Geç kalınmış bir proje”

Paşaköylü hayvancılar ağılar bölgesine giden yolların asfaltlanmasını geç kalınmış bir proje olarak yorumluyor. Hayvancılar mandıralarına gidebilmek için toprak yolları kullandıklarını ve araçlarında ciddi hasarlar meydana geldiğini ekledi.