Hükümetin sorunlarına çözüm bulmasını talep eden Hayvancılar Birliği, Başbakan Yardımcılığına siyah çelenk bıraktı.

DENKTAŞ:

Çelengi hoşgörü ile alan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hayvan üreticileri ve yetişitiricilerin sorunlarını diyalog yolu ile çözümlemesinin esas olduğunun altını çizerek, sıkıntılarını dinledi.

Sorunlara karşılıklı, gerçekci ve yapıcı çözüm önerileri ortaya koymak şartıyla sağlıklı bir sonuç elde edeceklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Denktaş, hayvancılara bugün için aciliyet açısından neler talep ettiklerini sordu.

NAİMOĞULLARI:

Serdar Denktaş’a yanıt veren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, geçimlerini hayvan satışı ve süt üretiminden sağlayan hayvancının bir yandan ürünlerini pazarlayamamanın sıkıntısını yaşarken, diğer yandan da çek batağında tükenme noktasında olduklarını, sorunlarına biran evvel çözüm bulunmasını talep etti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, sorunlarına ve taleplerine yanıt verilmediği takdirde sıkıntıların artacağına dikkati çekerken, eylemlerinin de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Mustafa Naimoğluları öncelikli olarak, alacakları olan süt bedellerinin biran evvel ve düzenli ödenmesi, ürünlerine acilen iç ve piyasada pazar bulunması, hayvan üreticileri, turizmciler, marketçiler ve ilgili bakanlıklar nezdinde bir masa etrafında toplanılmak koşuluyla sorunların masaya yatırılarak çözüm yollarının bulunması olduğunu dile getirdi.

Çelengi alan Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın hoşgörülü ve diyaloga açık tavrı takdirle karşılandı.

Bakanlık bahçesinde gerçekleşen görüşmede, notlarını ve bakanlığına sunulan çelengi alan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın hoşgörü ve diyolaga bağlı yaklaşımı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği tarafından da takdirle karşılandı.

Bugün gerçekleşen ziyarette Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık’ta hazır bulundu.