Hayvancılar Birliği, sorunlarına dikkat çekmek için Güzelyurt’ta bir araya geldi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, hükümetin sorunlara çözüm bulmaması halinde her türlü yola başvuracaklarını dile getirerek, “Biz bu ateşi yaktık...Sorunlar çözülmezse ateşi Lefkoşa’ya taşıyacağız” demişti.

Bugün Güzelyurt'ta eylem yapan Hayvancılar otobüs terminali bölgesinde yolları kesti. Yıllardır ülkede yapılan yanlış icraatlar sonucu gün geçtik sonra tükendiklerini belirten hayvancılar artık sokağa dökülme vaktinin geldiğini , dayanacak güçleri kalmadığını belirtti. 

ÇEMBERİ TRAFİĞE KAPATIP LASTİK YAKTILAR.

Güzelyurt'ta eylem yapan eylemciler Güzelyurt girişindeki çemberi kapatıp yol içerisinde lastik yakıp sloganlar attılar. Hayvancıların eyleminin şiddeti git gide artarken, eylemin yapılış şekli bölge halkının tepkisini çekti.

HAYVANI EYLEME ALET ETTİLER

Bir traktör üzerine bağlanan bu hayvana yapılan işkence, eylemin tüm haklılığını ortadan kaldırdı, bir hayvanın bu şekilde işkence çekmesi özellikle bu işkenceyi hayvana çektirenlerin Hayvancılar Birliği olması üzerinde durulması gereken bir durum.

 Hayvan Haklarını Koruma Derneği, yaz ayları boyunca sokaktaki dostaları koruma adı altında belli başlı etkinlikler düzenledi. yaz aylarını aktif geçiren bu dernek bu görüntü karşısında ise henüz bir açıklama yapmadı.

EYLEM ŞEKLİ YANLIŞ

Eylem de hem lastik yakıp çevreye zehirli gazlar yayan hem de masum bir hayvana işkence çektiren Hayvancılar Birliği'ne naçizane önerimiz, yakarak dökerek değil çevre felaketine yol açmadan, hayvan haklarını ihlal etmeden eylem yaplarıdır.

manset-20140916151538.jpg

 

guzelyurt-4.jpg

guzelyurt-3.jpg