“GİRNE’DEKİ HAYVANLARA YUVA YAPILIYOR”: Gazetemize konuşan Milletvekili Zeki Çeler, düzenlenen etkinliğe duyarlı çok sayıda insanın katıldığını, bir miktar yuvanın yapılarak, Girne bölgesine yerleştirildiğini, duyarlı vatandaşların da bu etkinlik kapsamında kendi evlerinde yuva yapabileceklerini söyledi.

“YETKİLİ KURUMLAR GEREKİ YAPMALI”: Çeler, “bu soğuk havaların atlatılması için yapılmış geçici bir çalışmaydı. Bunun süreklilik arz etmesi ve yetkili kurumların gerekeni yapması gerekiyor” dedi.

Rana SARRO
Bu soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yardım eli uzatıldı. Çok sayıda insan bir araya gelerek, Girne bölgesindeki sahipsiz hayvanlar için yuva yapmaya başladı.

Facebook üzerinden Milletvekili Zeki Çeler tarafından oluşturulan ‘Sokak Hayvanlarına Yuva Yapmak için Toplanıyoruz’ grubu aracılığıyla toplanan duyarlı vatandaşlar, hafta sonu yaptıkları geçici yuvaları belli noktalara yerleştirdiler.

Karton kutulardan yapılan düşük maliyetli ve geçici yuvaların yapımına ve Girne bölgesine yerleştirilmesine hafta içinde de devam edileceği belirtilirken, bu çalışmanın ülkenin diğer yerlerinde bulunan ve soğuktan üşüyen hayvanlar için de yapılması gerektiğini gündeme geldi.

ZEKİ ÇELER: “YAPILAN YUVALAR GİRNE’YE YERLEŞTİRİLDİ”

Gazetemize konuşan Milletvekili Zeki Çeler, düzenlenen etkinliğe duyarlı çok sayıda insanın katıldığını, bir miktar yuvanın yapılarak, Girne bölgesine yerleştirildiğini, duyarlı vatandaşların da bu etkinlik kapsamında kendi evlerinde yuva yapabileceklerini söyledi.  Zeki Çeler, organize ettiği etkinlikle ilgili gazetemize şunları söyledi:

“YETKİLİ KURUMLAR KALICI ÇÖZÜM BULMALI”

“Hayvanların ağzı dili olmadığı ancak üşüdüklerini ve terk edilmiş olduklarını görüyoruz. Vicdanlı ve hayvan sever olarak böyle bir etkinlik başlatma kararı aldık. Etkinliğe çok büyük ilgi oldu. Parti merkezini atölye olarak kullandık. Bu etkinlikte kesinlikle partizanlık güdülmedi. Her partiden gelip destek veren arkadaşlar oldu. Girne Belediyesi de, materyal desteğinde bulundu. Gönüllü birçok hayvan sever destek verdi. Yuvalar Girne bölgesinde çeşitli bölgelere yerleştirildi.”

“MALZEMEMİZ OLDUKÇA DEVAM EDECEK”

“Birçok hayvan sever vatandaşlar van araçlarıyla gelip, yuvaları alıp yerleştirdi. Bu soğuk şartlarda yapılmış geçici bir çalışmaydı. Bunun süreklilik arz etmesi ve yetkili kurumların gerekeni yapması gerekiyor. Bizler de her zaman tabi ki destek vereceğiz. Gelen tüm gönüllülerinin isimlerini sosyal medya aracılığıyla duyurup teşekkür edeceğiz. Bu etkinlik hafta içerisinde de malzemelerimiz oldukça devam edecek.”