29 Kasım 2016 günü sabah saatlerinde gerçekleşen trafik kazası nedeniyle Sendikal Platform'unda verdiği grev ve eylem kararına Hazine-Sen'den de destek geldi.

Hazine-Sen Yönetim Kurulu tarafınca yapılan açıklamada, "Girne -Değirmenlik yolunun bir ölüm yolu olmaktan çıkaracak çözümler üretilmelidir. Yük taşıyan araçların yarattığı trafik terörünü ortadan kaldırmak için araçlar sıkı bir şekilde denetlenmeli ve sürücülerin yeterli sürüş kabiliyetine sahip olup olmadığı  araştırılıp belli aralıklarla teste tabi tutulmalıdır." denildi.

Hazine-Sen ayrıca bundan sonra böyle olayların yaşanmaması adına hükümete bazı önerilerde de bulundu.

Hazine-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"29 Kasım 2016 günü sabah saatlerinde gerçekleşen trafik vahşeti ülkemizdeki yolların ne kadar kötü durumda olduğunu ve trafik kurallarının hiçe sayılarak uygulanmadığını göstermiştir.

Girne -Değirmenlik yolunun bir ölüm yolu olmaktan çıkaracak çözümler üretilmelidir. Yük taşıyan araçların yarattığı trafik terörünü ortadan kaldırmak için araçlar sıkı bir şekilde denetlenmeli ve sürücülerin yeterli sürüş kabiliyetine sahip olup olmadığı  araştırılıp belli aralıklarla teste tabi tutulmalıdır.

Ulaştırma ,eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler her geçen gün artmakta ve halkı hayatından bezdirmektedir. Ülkemizdeki denetimsiz ve  bozuk yolların, personelsiz hastanelerin ve öğretmensiz okulların varlığı bilindiği halde köklü çözümler getirilememiştir.Siyasiler artık popülist davranmayı bırakıp sorunları görmeli ve çözmelidir.

Saatlerin değiştirilmemesi nedeniyle öğrenciler ve çalışanlar sabahın karanlığında uykulu bir şekilde yollara düşmektedirler. Saatlerin bir saat geriye alınması ve yük taşıyan ağır vasıtaların saat 9:00 dan önce trafiğe çıkması yasaklanmalıdır.

Ülkemizdeki toplu taşıma araçları ve yük taşıma araçları çok eski ve standart dışıdır. Okul otobüsleri ve yolcu otobüslerinde emniyet kemeri bulundurma ve takma zorunluluğu yoktur. Çocuklar klimasız ve emniyet kemeri olmayan otobüslerde yolculuk yapmaktadır. Hükümetin biran önce öğrenci ve yolcu taşıma araçlarına bir standart getirmelidir.

Başka ailelerinde yuvasına ateş düşmeden yeni yılda, yeni bütçe ve yeni projelerle yollar yeniden gözden geçirilerek Avrupa standartlarında yollar yapılması gerekmektedir. Biz inanıyoruz ki yeterli kaynak da bulunabilir. Gerekirse mersedesleri satıp Kıbrıs Türk Halkına Avrupa standartlarında yollar yapılmalıdır.

Hazine-Sen olarak bugün yapılacak olan genel  greve destek vereceğiz. Trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara açıl şifalar diler yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaşırız."