İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'de olan HDP heyetiyle ilgili, "Kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu değildir. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cizre'de sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği ve Türkiye'deki son dönemdeki olayların organize mi bireysel mi olduğunun sorulması üzerine Altınok, "Hayatın olağan akışını aksatmamak şartıyla ve çok arzu etmemize rağmen sokağa çıkma yasağını hukukun vermiş olduğu sınırlar içerisinde uyguluyoruz. Faaliyetlerimizi en kısa sürede tamamlayıp ve mümkün olduğu en kısa süre içerisinde sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Sokağa çıkma yasağı olağan olan bir durum değil, olağana dönmek hepimizin birinci amacı. Bu faaliyetlerin bu terör olaylarının tabi ki organize olduğunu düşünüyoruz. bireysel olma şansı söz konusu değildir" yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu heyetin Cizre'ye doğru yolda olduğu hatırlatılarak, son durumun ne olduğu sorusu üzerine Bakan Altınok, şunları kaydetti:

"Cizre'de sokağa çıkma yasağı olduğunu hepimiz biliyoruz, bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaşların olduğu gibi sayın genel başkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de öncelikle güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında sivil vatandaşların başkalarının güvenliğini sağlama aşamasında gösterdiğimiz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için aynen gösteriyoruz. Cizre'ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu değildir. Buna müsaade etmeyeceğiz."