HDP, Mecliste yaptığı ilk grup toplantısını kadınlara ayırırken, grup toplantısında kadın milletvekilleri ve davetli kadınlar mor fular taktı.

Grup Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında yapılan HDP'nin 26. Dönemde Meclis'teki ilk grup toplantısı kadınlara ayrıldı. Sadece kadın milletvekilleri ve kadın davetlilerin katıldığı grup toplantısında kadınların tamamının mor fular taktığı görüldü.

Kadın milletvekilleri ile birlikte toplu halde salona gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, konuşmasının başında "Partimizin Meclis'teki ilk grup toplantısını bir kadın grubu olarak topladık. Bugün kadına dönük şiddetin erkek egemen devlet ve siyaset şiddetinden beslendiği çok açık. Geride bıraktığımız 6 aylık süre Türkiye tarihine karanlık bir süre olarak kazındı. 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayanların, başkan olamayanların şiddetine sahne oldu bütün Türkiye" ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETİN BU KADAR TIRMANDIĞI..."

Toplantıda, kadın milletvekilleri ve kadınlar mor fular takarak salona girdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, konuşmasında Aziz Güler'i anarak başladı. Yüksekdağ, "Kadın ruhunu ve bedenine, iradesine dönük, insanların geleceğine dönük şiddeti konuşmak zorunda kalacağız. Bu şiddet karşısındaki kadın direnişini, kadın özgürleşme iradesini ve hareketini konuşacağız. Bugün kadına yönelik şiddetin erkek egemen devlet ve siyasetin şiddetten beslendiği çok açık. Geride bıraktığımız altı aylık süre Türkiye tarihine karanlık bir dönem olarak yazıldı. Sadece yazılmadı, kazındı" dedi.

Ezilen halkın hedef haline getirildiğini öne süren Yüksekdağ, "Şiddetin bu kadar tırmandığı koşullar içerisinde gerek ülke çapında gerek bölgesel düzeyde savaş ve şiddet siyasetinin bu kadar öne çıktığı koşullar içerisinde şüphesiz ki kadına dönük şiddette iki kat, üç kat daha fazla arttı ve yaşamın her alanını kuşatan gerek siyasi gerek ekonomik kültürel ve sosyal boyutlarıyla ön plana çıkan şiddet sarmalına dönüştü" dedi.

HDP ilk grup toplantısını kadınlara ayırdı