Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada yaralı sayısının 30'u geçtiği öğrenildi. Polis patlama sonrası toplanan grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullanırken, kalabalık HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı ile HDP il binasına doğru yöneldi.

HDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingde patlama meydana geldi. Patlamanın trafodan meydana geldiği iddia edilirken, olay yerindeki çok sayıda yaralı HDP seçim minibüsü ve ambulanslarla hastanelere taşındı. Patlamanın ardından bir grup valiliğe yürümek istedi. Gruptan birkaç kişi, provokasyona gelinmemesini isteyerek, kol kola girip şerit oluşturdu. Grup, ilerde bekleyen polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, grubun dağılması için biber gazı ve tazyikli su kullandı. İstasyon Meydanı'ndaki yaralılar ise ambulansların yetişememesi nedeni ile özel otomobillerle hastanelere taşındı. Patlamanın meydana geldiği bölgede bir kişinin kopan ayağı görülürken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise patlamanın trafodan meydana gelmediğini açıkladı. Bu arada, patlamanın ardından Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılan yaralılar için acil kan bağışı çağrısı yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, miting alanındaki patlama ile ilgili olarak Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hiçbir tahrike mahal vermeden herkesi il binamızın önüne davet ediyorum. Birazdan Diyarbakır il binamızın önünde açıklama yapacağım. Hiçbir tahrike mahal vermeden herkesi il binamızın önüne davet ediyorum. Barış kazanacak, bundan emin olun ve sağduyuyu elden bırakmayın" dedi.

Patlamanın ardından dağılan grup, seçim minibüslerinin çağrısı ile HDP il binasına yöneldi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, vatandaşların sağduyulu olmasını isteyerek, HDP il binasında toplanmalarını istedi. Demirtaş'ın burada açıklama yapması bekleniyor.

ESNAF KEPENK KAPATTI, POLİS VALİLİK ÖNÜNDE ÖNLEM ALDI

İstasyon Meydanı'ndaki kalabalığın patlamanın ardından olay yerinden ayrılması ile birlikte kent esnafı da kepenk kapattı. Öte yandan güvenlik güçleri, kalabalığın valiliğe yürümesi ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Valilik önüne çok sayıda TOMA ve zırhlı araç ile polis ekipleri sevk edildi.

HDP mitingindeki patlamada yaralı sayısı artıyor

HDP mitingindeki patlamada yaralı sayısı artıyor

HDP mitingindeki patlamada yaralı sayısı artıyor

HDP mitingindeki patlamada yaralı sayısı artıyor