HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum" açıklamalarına yönelik, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sorunların tarafı değiliz. Barış kalıcı olmalı, demokratik bir şekilde eşit şartlarda yaşamak istiyoruz. Halk barış istiyor. Bu tartışmanın tarafı değiliz" dedi.

Siyasi parti temsilcileri bayramın ikinci günü birbirlerine karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriyor. Bayramlaşma ziyareti kapsamında HDP ve SP heyeti, AK Parti'yi ziyaret etti.

HDP'nin AK Parti ziyaretinde Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK üyesi Zeynep Karaman, PM üyesi Ahmet Karataş yer aldı. HDP heyeti, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları MYK Üyesi Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız tarafından karşılandı. Siyasilerin tek tek tokalaşarak bayramlaştığı AK Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette MHP heyetine Çalık'ın Malatya'dan getirdiği kayısı ikram edildi.

HDP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ve bayramların kardeşlik, sevgi, hoşgörü anlamına geldiğini hatırlatan Çalık, İnşallah bu bayramın yüzü suyu hürmetine hem ülkemizde hem Ortadoğu'da hem de tüm dünyada insanlık adına, kardeşlik, barış tesis olur, özellikle Ortadoğu'daki coğrafyada yaşanan süreç, üzüntüler son bulur" diye konuştu.

IŞİD'in daha fazla kan akıtmaması için dua ettiklerini kaydeden Bilgen, Hz. Muhammed'in bir sözünü hatırlatarak, "huzur ve güven için hızlı hareket edilmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum" ifadeleri sorulması üzerine Bilgen, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sorunların tarafı değiliz. Barış kalıcı olmalı, demokratik bir şekilde eşit şartlarda yaşamak istiyoruz. Halk barış istiyor. Bu tartışmanın tarafı değiliz" diye cevapladı.

Bilgen'in açıklamalarının üzerine cevap veren Çalık, milli ve kardeşlik projesini başlatanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yaparak, silahla demokrasinin yan yana gelemeyeceğinin altını çizdi.

HDP heyetinin bayramlaşmasının ardından AK parti heyeti ile bayramlaşmaya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya ve beraberindeki heyet, hazine yardımları ve seçim barajının düşürülmesi noktasında fikrilerini AK Parti heyetine iletti.