CHP'de bayram ziyareti HDP heyeti ile devam ediyor. HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hükümet kurma çalışmalarına yönelik, Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifinden alıntı yaparak, "Hayırlı işlerde acele edin" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezi'nde partilerden bayramlaşma için gelenleri heyetleri karşıladı. CHP'ye AK Parti, DSP ve Vatan Partisi'nden sonra HDP'den Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK Üyesi Zeynep Karaman, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş bayramlaşma için geldi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, bayramın barış, huzur, güven getirmesini dileyerek, "İki bayram arası nikah olmaz" diyorlar. CHP böyle hurafelere inanmaz ama biz demokratik Türkiye için, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye için hükümet protokolüne ihtiyaç var. Size sabır diliyoruz. İki bayram arasını iyi değerlendirmenizi diliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ise, "İnşallah olumlu şeyler olur. Hepimizin beklentisi budur. Bizim mesajımız tek: Vatan Partisi'ne ayrı, HDP'ye ayrı, AKP'ye ayrı değil. Sosyal demokrat bir parti olarak Kürtlerle beraber hep birlikte eşit vatandaşlık ilkelerinde bu memlekette huzur için güzel bir şekilde yaşamak istiyoruz. Sizin bu seçimlerde başarı ile çıkmanız hepimiz açısından mutluluk verici. Bağdat 80 kişinin ölmesiyle sonuçlanan bombalı saldırıdan büyük üzüntü duydum. Terörün her şekline mutlaka karşı gelerek bölgede, ülkemizde diğer ülkelere demokrasi konusunda ilham olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Çelik, koalisyon çalışmalarına yönelik, "Ümit ediyoruz, memleketi kutuplaşmadan kurtararak, huzur içerisinde bir yola soktuğumuzu gösteririz" dedi.

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş da sorunun çözümü konusunda CHP'den beklentilerinin daha fazla olduğunu belirtti. Çözüm sürecini AK Parti'nin başlatmasına karşın CHP'nin rolünün önemli olduğuna dikkat çekti.

Özçelik'in "Hep birlikte kafamızı sorunlara verip kiminle çözeceğimize çalışmak lazım" sözlerine yanıt veren Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Peygamber Efendimizin "Hayırlı işlerinizde acele ediniz, ta ki bir şey ona mani olmasın" hadisi şerifini hatırlatarak, bu koalisyonun hayırlı olduğu düşünülüyorsa bu işin fazla geciktirilmemesi temennisinde bulundu.