Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı" konulu genelge sonrasında, HDP'ye yönelik saldırıların devam etme olasılığına yönelik olarak parti binalarında güvenlik önlemlerinin arttırılması kararını aldı.

HDP'den yapılan açıklamada, MYK tarafından il ve ilçe örgütlerine gönderilen "Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı" konulu genelgede Suruç saldırısıyla birlikte gerekli görülen güvenlik önlemlerinin arttırılması kararı alındığı belirtildi.

Genelgede, HDP'ye yönelik saldırıların devam etme olasılığına dikkat çekilerek parti binalarında güvenlik önlemlerinin titizlikle yapılması gerekliliği vurgulandı.

Ayrıca, parti binasına gelenlerin üst aramalarının yapılması, partiye gelen paket, çiçek gibi malzemelerin nereden geldiğine, kim tarafından yollandığına dikkat edilmesi, tüm eylem ve etkinliklerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerekliliği ifade edildi.

Genelgede, Suruç saldırısına yönelik demokratik tepkilerin örgütlü bir şekilde gösterilmesi gerekliliğine dikkat çekilerek şehit cenazelerinin kitlesel bir katılım ve ortak duygu ve eylemlerle kaldırılması gerekliliği ifade edildi. Örgütlere Suruç'ta başlayacak olan barış nöbetlerine ilişkin bilgi verilirken, üç günlük yas gereği parti binalarına siyah bez asılması ve bir hafta boyunca şenlik, festival gibi etkinliklerin ertelenmesi istendi.