Mersin'de terör örgütü PKK-KCK'ya yönelik operasyon kapsamında, savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, KCK'nın sözde ekonomik yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyon kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunduğu sırada Mersin Adliyesi'ne giderek savcılıkta ifade veren Türk, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Türk, nöbetçi mahkemede verdiği ifade sonrası serbest bırakıldı.

Fazıl Türk, adliye çıkışında Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, HDP İl Başkanı Selman Günbat ve bir grup partili tarafından karşılandı. Türk, burada yaptığı açıklamada, hiçbir zaman kaçmadığını, ne kaçacak ne de utanılacak bir şey yaptığını söyledi.

Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 24 Kasım tarihinde düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk evinde bulunamamıştı.