HDP'den milletvekili seçilen Mahmut Celadet Gaydalı, AK Parti'den ikinci sıra adayı olan ve seçilemeyen Edip Safder Gaydalı'ya yüklenerek, "Kardeşim hangi partiye gittiyse tepe taklak oldular" dedi.

7 Haziran'da gerçekleştirilen milletvekilliği seçimlerinde Bitlis'ten iki milletvekili çıkaran Halkların Demokrasi Partisi (HDP) bir kutlama programı düzenledi. Atatürk mahallesinde bulunan Cumhuriyet meydanında toplanan HDP'li grup, halaylar çekerek kazanılan zaferi kutladı. Programda konuşan Mahmut Celadet Gaydalı, seçimde kendilerine destek veren seçmene teşekkür ederek, seçimde iki kötü olay yaşadıklarını ifade etti. Gaydalı, bunlardan birinin üçüncü sıra adayı Zeynel Omay'ın kazanamaması diğerinin Hizan ilçe eş başkanının Siirt'te uğradığı saldırı olduğunu söyledi.

AK Parti'den ikinci sıra adayı olan ve seçimlerde milletvekili seçilemeyen Edip Safder Gaydalı'ya da yüklenen ağabeyi Celadet Gaydalı, "Kardeşim hangi partiye gittiyse tepe taklak oldular. Bak bunlarda oldu. Bunların Rabia selamları var. Ne demek bu biliyor musunuz? Kardeşim Doğru Yol Partisi'ne gitti battı. Anavatan Partisi'ne gitti çöktü. CHP'ye gitti Deniz Baykal tekerlek oldu yuvarlandı. Şimdi meğerse kardeşime dörtle diyorlar. Kardeşim dörtledi. Girdiği dördüncü partinin de başını yedi. Sanki iktidar oldular. Dün çıkmışlar zafer çığlıkları atıyorlar. Ben böyle enteresan insan görmedim. İktidardan koltuk kaybediyorsun, "başardık" diyorlar. Allah akıl fikir versin" diye konuştu.

HDP’li isim AK Parti’li kardeşini hedef aldı