7 Haziran Genel Seçimlerde HDP'den Erzurum Milletvekili seçilen ve 28 Şubat 1997'deki "post modern darbe" süreci sırasında başörtülü olduğu için üniversiteden atılan Seher Akçınar Bayar, bugün sabaha karşı hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Twitter hesabı üzerinden, "Süleyman Demirel ölmüş. Buradaki hesaptan kaçtı, öbür tarafta hesaplaşacağız demek. Biraz daha sabredeceğiz artık" dedi.

Süleyman Demirel'in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya üzerinde atılan mesajlar da dikkat çekiyor. Vefatının ardından Süleyman Demirel için sanat ve siyaset dünyası sosyal medyada çeşitli mesajlar paylaştı.

7 Haziran Genel Seçimlerinde HDP'den Erzurum Milletvekili seçilen Seher Akçınar Bayar da, twitter hesabı üzerinden, "Süleyman Demirel ölmüş. Buradaki hesaptan kaçtı, öbür tarafta hesaplaşacağız demek. Biraz daha sabredeceğiz artık" dedi.

SEHER AKÇINAR BAYAR, KİMDİR?

7 Haziran'da HDP'den Erzurum milletvekili seçildi. 1982 doğumlu. Adıyaman'da 10 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi, babasının memuriyetinden ötürü daha sonra Malatya'ya taşındı. Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazanıp üniversitede okumaya başlaması, 28 Şubat 1997'deki "post modern darbe" sürecinin hemen öncesine denk düştü. Başörtüsü yüzünden okuldan atıldı. Tam 10 yıl sonra, yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için, "karnı burnunda" olmasına rağmen üniversiteye döndü. Kucağında oğlu Ciwan'la, okula gidip geldi. 7 Haziran seçiminde HDP onu Erzurum 1. sıradan milletvekili adayı gösterdi. 7 Haziran'da HDP'den Erzurum milletvekili seçildi.

HDP’li vekil: ’’Demirel ölmüş, buradaki hesaptan kaçtı’’