Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Adana'nın Pozantı İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne düzenledikleri silahlı ve bombalı saldırıda 2 polisi şehit eden ve çıkan çatışmada öldürülen 2 PKK'lı teröristten biri olan Ali Baybariz'in uzun süre kimliği belirlenemeyince Suriye uyruklu olabileceği üzerinde durulan bu teröristin, Şanlıurfa Viranşehir nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Ali Baybariz olduğu kesinleşmişti. Kimsesizler mezarlığına defnine 2 gün kala teröristin ailesi Adana Adli Tıp Morgu'na gelerek kimlik tespiti yapmış, cesedin el ve ayak parmaklarındaki bazı özellikleri ve kolundaki dövmeden Ali Baybariz olduğunu belirleyen aile, cenazeyi teslim almıştı.

Ali Baybariz'ın Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde toprağa verilişi sırasında, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde konuştuğu iddiasıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Terör örgütü propagandası" yaptığı suçlamasıyla hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Milletvekili Çalışkan'ın soruşturma kapsamında suçlu bulunması halinde, dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında hazırlanacak fezlekenin TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderileceği bildirildi.