Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortasu köyleri sakinlerinin askerleri protesto etmesinin ardından çıkan arbedede askerlerin kendisini darp ettiğini iddia eden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Uludere Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Gülyazı ve Ortasu köylüleri ile HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün katılımıyla sabah saatlerinde Uludere İlçe Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Uludere'de süren yayla yasağı ve yoğun askeri harekete tepki gösteren vatandaşlar ile asker arasında gerginlik çıktığını, Şirit Yaylası'nda halkın toplandığı duyumu üzerine bölgeye gittiğini söyledi. Encü, "Şerit Yaylası'na doğru giderken herhangi bir eylemimiz olmamasına rağmen araçlarımızın içindeyken, muhabirlerle birlikte yoğun bir gaz bombası ve saldırıya maruz kaldık, kendimizi ifade etmeye dahi fırsat bulamadan yapılan bu saldırılar sebebiyle zorda olsa arabadan indim ve kendimi ifade etmek ve saldırıyı kesmeleri için askerlere doğru ilerledim. Ancak saldırgan tavırlarını bırakmayan güvenlik güçleri bana fiili saldırıda bulunmuş ve bir milletvekili olarak beni darp etmişlerdir. Olayın görüntüleri mevcut olup görsel ve sosyal medyada yayınlanmıştır" dedi.

Şırnak halkının yüzde 84 oy verdiği partiden seçilmiş bir vekil olarak, bu saldırının kendisi nezdinde tüm Şırnak ve Türkiye halkının iradesine yapıldığını ifade eden Encü, "Bütün devlet ve adalet yetkililerini biran önce görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Ben ve benimle birlikte bu saldırıya maruz kalmış gazeteciler ile birlikte sorumlular ve olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız, tek temennimiz adaletin bu sefer de bu topraklara arkasını dönmemesidir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Encü ve beraberindekiler daha sonra suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geçti.